Menu
 

Smiltēns: Valstiskumu nosaka mūsu cilvēki, kas redz Latvijas nākotni un strādā, lai tā būtu labāka

  • Autors:  Saeimas preses dienests
Foto - Reinis Inkēns, Saeima Foto - Reinis Inkēns, Saeima

“Valstiskumu, tā stiprumu nosaka mūsu cilvēki. Un visupirms tie, kam nav vienalga. Par līdzcilvēkiem, nāciju un zemi. Lielās un mazās lietās. Savā ģimenē, kopienā, novadā, valstī. Tie, kam deg sirdis, tie, kam ir pacietība un mērķa izjūta. Tie, kas redz Latvijas nākotni un strādā, lai tā būtu labāka,” sacīja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns pirmdien, 21.augustā, Valstiskuma balvas svinīgajā pasniegšanas ceremonijā.

Biedrības “4.maija Deklarācijas klubs” iedibinātā Valstiskuma balva pasniegta mecenātam, būvuzņēmējam un sabiedriskajam darbiniekam Vilim Vītolam.

Saeimas priekšsēdētājs akcentēja, ka šie cilvēki ir stiegrojums, kas rada pārliecību par mūsu zemes rītdienu, par tās nākotni. “Nervu tīkls, kas liek stipri un veselīgi pukstēt nācijas sirdij. Piemēri, kas aizrauj, kas rada un iedvesmo aizvien jaunus sekotājus un darītājus. Rada saliedētības un atbildības drošības tīklu. Rada valstiskumu,” sacīja E.Smiltēns.

Saeimas priekšsēdētājs pateicās 4.maija Deklarācijas klubam un tā prezidentei Veltai Čebotarenokai par šīs tradīcijas iedibināšanu, atzīmējot, ka 21.augusts, diena, kad Latvijas Republikas neatkarība atjaunota de facto, ir īstais brīdis, lai apzinātos mūsu brīvības, neatkarības un valstiskuma vērtību un cildinātu tos, kas ieguldījuši darbu, spēku un bieži vien mūžu to stiprināšanā.

Valstiskuma balvu piešķir par būtisku ieguldījumu Latvijas valstiskuma stiprināšanā. Pirmo reizi tā pasniegta 2021.gada 21.augustā un to saņēma luterāņu garīdznieks un rakstnieks Juris Rubenis, savukārt pērn ar balvu godināts mūžībā aizgājušais dzejnieks, atdzejotājs un publicists Knuts Skujenieks.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.