Menu
 

Pašvaldība iegādājusies ēku un zemi Vidzemes jūrmalas Mūzikas un mākslas skolai Saulkrastos

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Saulkrastu novada pašvaldība par nepilniem 350 000 eiro iegādājusies ēku un zemi Vidzemes jūrmalas Mūzikas un mākslas skolas (VJMMS) vajadzībām Ainažu ielā 12, Saulkrastos, informēja pašvaldībā.

Īpašuma iegādei pašvaldība Valsts kasē uz 15 gadiem ir aizņēmusies līdzekļus 292 230 eiro, kā arī domes sēdē piešķirti 51 570 eiro no pašvaldības budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Lai bijušajā ēdināšanas uzņēmuma ēkā varētu nodrošināt mācības, notiek vairāki priekšdarbi, proti, tiek kārtoti dokumenti, lai iegādātajai ēkai mainītu lietošanas mērķi un to varētu izmantot izglītības iestādes vajadzībām. Ēku plānots pieslēgt pie pilsētas centrālās ūdensapgādes sistēmas, to labiekārtos, kā arī domes sēdē veikti VJMMS budžeta grozījumi, lai telpas varētu aprīkot ar mācību procesam nepieciešamo inventāru.

Līdz šim VJMMS mācību procesu organizēja četrās ēkās.

VJMMS direktore Ieva Lazdauska informē, ka skolā plānots izvietot trīs mūzikas skolas klases - solfedžo klasi un divas telpas mūzikas instrumentu nodarbībām. Skola iegādāsies aprīkojumu, lai labiekārtotu telpas, un, ja viss veiksmīgi izdosies, tad mācības tur varētu notikt jau šajā rudenī.

Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs Normunds Līcis (LRA), kometējot pašvaldības pirkumu, norāda, ka pašvaldība nākotnē izskatīsi veidus, kā skolas telpas paplašināt, piemēram, piebūvējot klāt piebūvi. 

Ņemot vērā, ka ēka atrodas blakus arī citiem pašvaldības īpašumiem, tiks izvērtētas iespējas nākotnē Mūzikas un mākslas skolas ēku, Sociālo dienestu, pašvaldības centrālo administrācijas ēku un Saulkrastu novada vidusskolas mazo ēku, kā arī blakus esošo rotaļlaukumu veidot kā vienotu kompleksu, lai būtu iespēja gan bērniem pārvietoties no vienas ēkas uz otru, rotaļāties, gan arī pašvaldības darbiniekiem un apmeklētājiem būtu iespējas novietot savus transportlīdzekļus.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.