Menu
 

Par ministru amatu sadali turpināsies neformālās konsultācijās

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

"Jaunās vienotības" (JV), Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un "Progresīvo" veidotā topošā koalīcija turpinās neformālas konsultācijas par ministru amatu sadali jaunajā valdībā.

Vaicāta par atbildības jomu sadali, Ministru prezidenta amata kandidāte Evika Siliņa (JV) žurnālistiem pavēstīja, ka par atbildības jomām pirmdienas trīs politisko spēku sarunās nav ticis runāts, reizē par to turpināsies neformālās konsultācijās.

Siliņa atturējās nosaukt termiņu, līdz kuram šajā jautājumā varētu būt skaidrība. Par atbildības jomu sadalījumu plānots pavēstīt pēc attiecīgas vienošanās panākšanas.

"Progresīvo" līdzpriekšsēdētājs, Saeimas deputāts Andris Šuvajevs pauda, ka partija vēlas veidot valdību, kurā jautājums par partiju atbildību jomām ir sekundārs.

"Progresīvie" uzskata, ka nevajadzētu būt, ka konkrētas ministrijas pieder konkrētām partijām, teica Šuvajevs. Viņš pauda cerību, ka vasarā pavadītais laiks politiskās sarunās ir bijis nozīmīgs un pārmaiņas politikā pozitīvi ietekmēs arī sabiedrību gan labklājības, gan drošības jomā.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Viktors Valainis uzsvēra, ka patlaban svarīgi ir uzlabot sabiedrības atbalstu valdībai un parlamentam. To varot panākt, tikai parādot reālu rīcību jomās, kas iedzīvotāju dzīvē ir svarīgas - elektrības tarifi, dzīves dārdzība, banku maksājumi, atzīmēja politiķis.

Pēc Valaiņa vārdiem, ZZS pozitīvi vērtē, ka partiju starpā ir vairāk sarunu par to, kā risināt šos jautājumus, mazāk pievēršot uzmanību atbildības jomām, jo visas partijas labi apzinoties savas spējas piedāvāt augstas kvalitātes ministrus. Ministru vietas tukšas nepalikšot, bet sākotnēji ir jāvienojas par to, ko šie ministri darīs, teica politiķis.

Pirmdien JV, ZZS un "Progresīvo" veidotā topošā koalīcija Ministru prezidenta amata kandidātes Evikas Siliņas (JV) vadībā sāka strādāt pie jaunās valdības deklarācijas veidošanas.

Jaunās koalīcijas pārstāvji sākuši strādāt pie koalīcijas līguma un pielikuma par neatliekamajiem darbiem, kas paveicami līdz decembrim un janvārim.

Topošajai koalīcijai ir 52 deputātu balsis.

Kā ziņots, piektdien līdz ar "Apvienotā saraksta" paziņojumu par nepievienošanos, viņuprāt, "Lemberga valdībai", tapa skaidrs, ka valdību turpinās veidot trīs politiskie spēki - JV, ZZS un "Progresīvie".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.