Menu
 

Latvieši pārliecinoši uzvar Ziemeļvalstu BMX čempionātā; medaļas arī ādažniekiem un mārupiešiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Sestdien Māra Štromberga trasē Valmierā aizvadīts Ziemeļvalstu BMX čempionāts, kurā startēja 411 sportisti no sešām valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Norvēģijas un Dānijas. Valstu vērtējumā pārliecinoši uzvarēja Latvija, bet individuāli vairākas godalgas izcīnīja arī Ādažu un Mārupes klubu pārstāvji.

Kā pašmāju, tā arī ārvalstu sportisti ļoti atzinīgi novērtēja sacensību trasi un kopējo organizāciju, norāda Latvijas Riteņbraukšanas federācijā. Ātrākie tika noteikti 25 vecuma un meistarības grupās. Prestižumu piedeva arī UCI C1 kategorijas sacensību statuss. Latvijas sportisti izcīnīja kopumā 22 uzvaras, pārliecinoši triumfējot valstu vērtējumā. Sekmīgi startēja arī somu un igauņu sportisti.

Elites konkurencē startēja astoņi braucēji, uzvarētāju noskaidrojot trīs braucienu summā. Dienu ar uzvaru iesāka Latvijas čempions Kristens Krīgers, kamēr otrais bija Kārlis Pedraudzis. Krīgers dominēja arī otrajā braucienā, bet šoreiz otrais palika Mikus Strazdiņš. Trešajā braucienā vēl viena uzvara Krīgeram, tādējādi “Mītavas kumeļi” braucējs pārliecinoši kļuva par Ziemeļvalstu čempionu, tiekot pie vērtīgiem UCI punktiem. Otro vietu izrāva Strazdiņš, kamēr Top3 noslēdza U23 grupas uzvarētājs Kārlis Pedraudzis.

“BMX Ādaži” komandas braucēji lielākos panākumus guva B7 vecuma grupā zēniem, kur uzvaru izcīnīja Mateo Bogomazovs, bet trešajā vietā ierindojās Kristians Blūmanis. Vēl otro vietu G15 grupā meitenēm ieņēma Marta Lineta Vilkāja, bet Māris Lonskis bija trešais B11 grupā puišiem, kurā sudrabu izcīnīja Jorens Dimze no Mārupes BMX kluba. Mārupiešiem otrā vieta arī B12 grupā, kur to ieguva Marks Freivalds.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.