Menu
 

"E.Gulbja laboratorija" no valsts nav saņēmusi ap 2,8 miljonus eiro un sagaida konstruktīvu problēmas risinājumu

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

"E. Gulbja laboratorija" par valsts apmaksātajām analīzēm no valsts šogad nav saņēmusi ap 2,8 miljonus eiro un sagaida šai problēmai konstruktīvu risinājumu, informēja uzņēmuma projektu vadītāja Džineta Dimante.

Kā uzsver uzņēmums, tas turpina veikt valsts apmaksātās analīzes, taču sagaida, ka līdz ar valdības maiņu tiks piedāvāts konstruktīvs rīcības variants konkrētās problēmas risināšanai.

Ja tomēr no valsts šāds risinājums piedāvāts netiks, tad esot iespējama pāreja uz analīžu sniegšanu tikai par maksu, taču tas neesot primārais rīcības modelis, attiecīgi pašlaik neesot izvirzīti nekādi termiņi, kad tas varētu notikt. "Gaidām konstruktīvu problēmas risinājumu no jaunās valdības," piebilda Dimante.

Kā ziņots, "Centrālā laboratorija" no 15.septembra nepietiekamā valsts finansējuma dēļ valsts apmaksātos pakalpojumus sniegs apmaksātās kvotas ietvaros, līdz ar to iedzīvotājiem tie būs pieejami rindas kārtībā pēc iepriekšēja pieraksta, informēja laboratorija. Ņemot vērā, ka finansējums 2023.gadā piešķirts reālajam iedzīvotāju pieprasījumam acīmredzami nepietiekamā apmērā, valsts apmaksātajiem pakalpojumiem nauda beidzas katra mēneša 10.-15. datumā.

Lai nodrošinātu laboratorisko izmeklējumu izdevumu segšanu par 2023.gada pirmajā pusgadā faktiski sniegtajiem pakalpojumiem, kas pārsniedza līgumos ar pakalpojuma sniedzējiem iekļauto apjomu, valdība 12.septembrī atbalstīja līdzekļu piešķiršanu 11 194 169 eiro.

(Uzņēmums precizē pozīciju par rīcību valsts parāda apstākļos.)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.