Menu
 

Aptauja. Kā jūs rūpējaties par ugunsdrošību savā mājoklī? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un arhīvs Foto - Liene Ozola un arhīvs

Lai gan apkures sezona vēl nav īsti sākusies, vai ik dienas nodeg kāda dzīvojamā māja. Tā, oktobra sākumā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma izsaukumu uz Ādažu novada Carnikavas pagastu, kur dega divstāvu koka dzīvojamā māja 80 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš gan pats saviem spēkiem bija spējis pamest ēku pirms ugunsdzēsēju ierašanās.

Ugunsdzēsēji atgādina, ka pirms apkures sezonas sākuma dūmvadi ir jāattīra no sodrējiem. Tas ne tikai palielinās apkures iekārtas siltuma atdevi, bet arī novērsīs traģisku ugunsgrēku izcelšanos. 

Ieva

Mums ir izvietoti dūmu dektori visā mājā – gan virtuvē, gan istabā. Ziemā, kad ikviens vēlas vairāk gaišuma mājoklī, izvēlamies labāk iedegt elektriskās lampiņas, nevis dedzināt sveces.

Vladimirs

Skojam līdzi tam, lai visas ierīces būtu ugunsdrošas, turklāt, izejot no mājas, pārbaudām, vai kaut kas nepaliek ieslēgts vai ar atklātu liesmu degošs. Tuvojoties Ziemsvētiem, ir jāatceras, ka svētku laikā jārūpējas, lai nekur neatstātu ar degošas sveces.

Valērija

Mūsu mājā ir uzstādīti dūmu detektori. Pirms došanās ilgākā prombūtnē pārbaudu, vai visas elektroierīces ir atslēgtas no kontaktiem. Tāpat cenšos nelietot sveces vai jebko, kas deg ar atklātu liesmu.

Inga

Skoju līdzi tam, lai visas eletroiekārtas būtu kārtībā, lai kontakti būtu kārtīgi un blīvi ieskrūvēti sienā. Ja dedzinu sveci, ielieku to stikla kupolā, lai novērstu aizdegšanās risku. Turklāt sērkociņus un šķiltavas nolieku vietā, kur bērni netiek tiem klāt.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.