Menu
 

Ropažu dome lems par Garkalnes pagasta sadalīšanas plāna nodošanu publiskai apspriešanai

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ropažu novada dome trešdien, 18.oktobrī, lems par Garkalnes pagasta sadalīšanas plāna nodošanu publiskai apspriešanai. Garkalnes pagasta sadalīšanas plāns sastāv no trīs plāna izstrādes darba grupas apstiprinātiem variantiem. Atbilstoši publiskās apspriešanas rezultātiem plāns tiks pilnveidots un tiks izveidots Garkalnes sadalīšanas plāna gala variants. 

Sabiedriskajā apspriešanā varēs piedalīties iedzīvotāji, nodrošinot personu identifikāciju pēc deklarētās dzīvesvietas vai nekustamā īpašuma piederības. Iecerēts, ka sabiedriskā apspriešana notiks no 30.oktobra līdz 28.novembrim ar publiskās apspriešanas sanāksmi 13.novembrī.

Kā liecina Ropažu novada domes deputātiem iesniegtā informācija, Garkalnes pagasta sadalīšanas plāna projekta pirmais variants paredz nelielas pagasta teritorijas pievienošanu Ādažu novadam. Tas paredz Ropažu un Ādažu novada robežas sakārtošanu desmit vietās, lai īpašniekiem atvieglotu sava īpašuma apsaimniekošanu, padarītu iespējamu vēlamo zemesgabala izmantojumu, kā arī atvieglotu Pašvaldību likumā deleģēto pienākumu izpildi pašvaldībām. Pirmajā variantā Ādažu novada valdījumā nododamo teritoriju kopējā platība ir 28,77 hektāri un tajā deklarēti 56 iedzīvotāji.

Otrais variants paredz Bukultu, Priedkalnes, Baltezera un Sužu ciema, kā arī dabas teritoriju, Jaunciema kapu teritorijas daļas un iepriekš minēto pirmā plāna varianta vietu pievienošanu Ādažu novada teritorijai. Otrajā variantā Ādažu novada valdījumā tiktu nodota 3130 hektārus liela teritorija, kurā deklarēts 3021 iedzīvotājs.

Trešais Garkalnes pagasta sadalīšanas plāna variants paredz pirmajos variantos paredzēto teritoriju, kā arī vēl Priežleju un Garkalnes nodošanu Ādažu novada valdījumā. Šajā variantā Ādažu novada valdījumā nododamo teritoriju kopējā platība ir 6056 hektāri un tajā deklarēts 5121 iedzīvotājs.

Kā ziņots, pēc administratīvi teritoriālās reformas turpinās diskusijas par atsevišķu novadu teritoriju piederību. Vienas no asākajām diskusijām ir par Varakļānu un Garkalnes administratīvi teritoriālo piederību.

Pēc administratīvi teritoriālās reformas, Satversmes tiesā tika iesniegtas vairāku novadu prasības. Satversmes tiesa vienā no lietām par Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumu atzina Varakļānu novada pievienošanu Rēzeknes novadam par neatbilstošu Satversmei, savukārt Garkalnes pagasta un Vangažu pilsētas iekļaušana Ropažu novadā tika atzīta par atbilstošu Satversmei.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.