Menu
 

Aptauja: Gandrīz puse aptaujāto veselības stiprināšanai ziemā izmantos arī uztura bagātinātājus

  • Autors:  LETA
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Rūpējoties par pietiekamu vitamīnu un minerālvielu uzņemšanu rudens un ziemas periodā, 47% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju veikalā vai tirgū iegādāsies augļus un dārzeņus, gandrīz tikpat 44% izmantos dažādu uztura bagātinātāju piedāvājumu, noskaidrots "Mēness aptiekas" un pētījumu aģentūras "Norstat" veiktajā aptaujā.

Augļus un dārzeņus iegādājas veikalā vai tirgū 47% respondenti, lai rūpētos par pietiekamu vitamīnu un minerālvielu uzņemšanu. Visretāk šādi rīkojas iedzīvotāji vecumā no 40 līdz 49 gadiem - 39%, pārējās vecuma grupās no 45 līdz 51%. Tā visvairāk dara Rīgā un Pierīgā.

Dažādu uztura bagātinātāju piedāvājumu vitamīnu un minerālvielu uzņemšanai izmantos 44% no aptaujātajiem, visvairāk - 52% vecumā no 18 līdz 29 gadiem, bet vismazāk vecumā no 60 līdz 74 gadiem. Šādi rīkosies puse no Kurzemē un Rīgā aptaujātajiem, Zemgalē 41%, Pierīgā 38%, Vidzemē 36%, bet Latgalē vien 33%.

Savukārt 13% respondenti norādījuši, ka īpaši nerūpējas par vitamīnu un minerālvielu uzņemšanu gada aukstākajā laikā - vīrieši uz pusi vairāk nekā sievietes.

Tikmēr 26% respondentu cer vajadzīgo vitamīnu un minerālvielu devu sev nodrošināt, paši marinējot un konservējot augļus, dārzeņus. Vairāk nekā 30% šādi rīkojas vecumā no 50 līdz 74 gadiem, vecumā no 40 līdz 49 gadiem 25%, bet jaunākajās vecuma grupās 19%. Visiecienītākā augļu un dārzeņu marinēšana ir Vidzemē, kur šādi ziemai gatavojas 39% aptaujāto iedzīvotāju, tikmēr Rīgā tikai 17%.

41% respondentu saldē augļus un dārzeņus, lai rūpētos par vitamīnu un minerālvielu uzņemšanu, visvairāk - puse no aptaujātajiem - šādi rīkojas 60 līdz 74 gadus vecie respondenti, kā arī 45% iedzīvotāji vecumā no 50 līdz 59 gadiem. Visiecienītākā vitamīnu saglabāšana, augļus un dārzeņus saldējot, ir Vidzemē, Zemgalē, Latgalē un Pierīgā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.