Menu
 

VID aizturējis bruņotu marihuānas audzētāju grupējumu, konfiscējot 23 kilogramus marihuānas

  • Autors:  LETA
attēlam ir ilustratīva nozīme attēlam ir ilustratīva nozīme Foto - Valsts policija

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde uzgājusi un aizturējusi bruņotu marihuānas audzētāju grupējumu, konfiscēti 23 kilogrami marihuānas, trešdien žurnālistiem sacīja VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes direktors Kaspars Podiņš.

Marihuānas audzētavās tika izņemti 23 kilogrami marihuānas, kā arī vairāk nekā 9000 eiro skaidras naudas.

Podiņš sacīja, ka šīs audzētavas ir darbojušās aptuveni gadu, noziedznieki varētu būt nopelnījuši aptuveni vienu miljonu eiro.

Operatīvie darbinieki aizturēja visu grupējumu kopumā - ne tikai audzētājus, bet bija pierādījumi arī pret kurjeriem un realizētājiem.

"Piecas personas atzītas par aizdomās turētajiem, divas personas ir apcietinātas. Viens no grupējuma vadītājiem iepriekš bija sodīts par bruņotu laupīšanu," sacīja Podiņš.

Operatīvajiem darbiniekiem izdevās izvairīties no nopietnas sadursmes, jo noziedznieki bija bruņoti – tika izņemtas vairākas Makarova un TT tipa pistoles ar klusinātājiem, Kalašņikova tipa automāts, munīcija - 454 patronas un sprāgstvielas ar detonatoriem. Kriminālprocesa ietvaros, veicot kratīšanu, marihuānas audzētavās tika izņemts arī viss marihuānas audzēšanai nepieciešams aprīkojums, 241 dažāda garuma (garākie ir ap 135 centimetriem) marihuānas stāds (aptuveni 20 kilogrami neizžāvētas marihuānas) un 2210 grami izžāvētas marihuānas - tā ir daļa, par ko ir saņemts ekspertīzes slēdziens; ekspertīze vēl turpinās, tāpēc daudzums palielināsies.

"Visticamāk, ka ieroči bija domāti audzētavas aizsardzībai, taču ir pamats domāt, ka tie iepriekš ir izmantoti noziedzīgu nodarījumu veikšanai, tāpēc ir nodoti visu nepieciešamo ekspertīžu veikšanai," sacīja Podiņš.

Tāpat Nodokļu un muitas policija arestējusi "BMW" un "Jaguar" markas automašīnas, motociklus, kvadraciklus, dārgus pulksteņus, rotaslietas, kā arī vienu nekustamo īpašumu. "Darīsim visu, lai šo mantu atzītu par noziedzīgi iegūtu un līdzekļus ieskaitītu valsts budžetā," sacīja Podiņš.

Viņš piebilda, ka grupējuma vadītāji ir vecumā no 45 līdz 50 gadiem, pārējie dalībnieki bija dzimuši 90.gados.

Podiņš informēja, ka marihuānas audzēšanai tika izmantotas augstvērtīgas laistīšanas iekārtas, ēkai bija nodrošināta laba siltumizolācija, lai no ārpuses nebūtu iespējams konstatēt, ka ēkai izdalās siltums. Tāpat audzētavai bija uzstādīti kvalitatīvi gaisa filtri, lai nebūtu iespējams sajust smaržu.

Viena audzētava bija izvietota garāžā, bet otra - kādas Pierīgas privātmājas otrajā stāvā. Šī ēka bija reģistrēta uz viena grupējuma dalībnieka mātes vārda. Audzēšana notika vairākos desmitos kvadrātmetru, audzēšanas cikls bija iekārtots tā, ka reizi divos mēnešos bija iespējams novākt ražu.

Narkotikas tika realizētas gan Latvijā, gan pastāv aizdomas, ka tās tika izvestas arī uz citu valsti, kuru gan Podiņš neidentificēja, vien piebilda, ka audzēšana ir notikusi vismaz gadu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.