Menu
 

Covid-19 testēto skaits pēdējā diennaktī pieaudzis līdz 1406, infekcija apstiprināta vien deviņiem

  • Autors:  LETA
Grafika - LETA Grafika - LETA

Covid-19 testēto skaits pēdējā diennaktī pieaudzis līdz 1406, kamēr infekcija apstiprināta vien deviņiem iedzīvotājiem, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Līdz šim konstatēti 675 Covid-19 inficētie, savukārt izmeklējumu kopskaits sasniedzis 31 302.

Patlaban stacionārā atrodas 45 pacienti, tajā skaitā 42 ar vidēju slimības gaitu, bet trīs pacienti ar smagu slimības gaitu. No stacionāra līdz šim izrakstīti 57 pacienti.

Kā ziņots, otrdienas preses konferencē veselības ministre Ilze Viņķele (AP) pavēstīja, ka, vadoties pēc epidemiologu un infektologu prognozēm, paredzams, ka 25.aprīlī sagaidāms Covid-19 inficēšanās "pīķis", tādēļ, neskatoties uz citu Eiropas valstu ierobežojumu mazināšanu, Latvijā tuvākajā laikā ierobežojumu mīkstināšana nav sagaidāma.

"Ja jūs dzirdat, ka austrieši vai spāņi kaut ko grasās samazināt, lūdzu, paturiet prātā, ka tie ierobežojumi, kas piemēroti viņu valstīs, ir ļoti drastiski, un ar visu atbrīvošanu un mazākiem ierobežojumiem tāpat Latvijā šis ierobežojumu apmērs vēl nesasniegs to līmeni, uz kuru tiecas Austrija un Spānija," sacīja ministre.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets nolēma pagarināt Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā izsludināto ārkārtējo situāciju līdz 12.maijam.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.