Menu
 

Siguldā izveidots Māmiņu maršruts

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Siguldas novada Tūrisma informācijas centrs Foto - Siguldas novada Tūrisma informācijas centrs

Siguldas pilsētas centrā izveidots Māmiņu maršruts, kas domāts pastaigām māmiņām ar bērnu ratiņiem. Šajā maršrutā iekļautas vietas, kur pieejami bērnu pārtinamie galdiņi.

Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā informēja, ka Māmiņu maršrutā pieejami divi pastaigu loki. Lielais maršruta loks ir 19 km garš, tas ved nostāk no pilsētas centra, bet reizē dod iespēju apskatīt skatupunktu no bobsleja un kamaniņu trases "Sigulda", Zaļās Villas kvartālu un Jāņa Tirgu.

Mazo loku iespējams iziet aptuveni trijās stundās, un tas ir 13 km garš. Šeit iespējams apskatīt skatu platformu pie vagoniņa, Siguldas pils kvartālu, Paradīzes kalnu, Raiņa parku. Pavadot laiku apskates objektos, maršruti aizņems ilgāku laiku.

Visas apskates vietas ir viegli sasniedzamas, ceļā nav trepju vai augstu kalnu. Pa ceļam visās ēdināšanas vietās ir viegli piekļūt ar bērnu ratiem.

Ārpus šī maršruta un pilsētas centra māmiņām ar ratiņiem ir iespējams aizdoties arī līdz Ķeizarskatam, doties dabas takā līdz Gaujai, kas sākas pie TIC “Gūtmaņala” stāvlaukuma, kā arī mazā lokā pie Raganu katla, kur iepriekš izstaigāt bija sarežģītāk.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.