Menu
 

Foto: Pasākumu "Satiec savu meistaru!" nedēļas nogalē apmeklējuši ap 3000 interesentu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Keramikas cepļa kurināšana Mārupē. Foto – Elīna Kursīte Keramikas cepļa kurināšana Mārupē. Foto – Elīna Kursīte

No 4. līdz 6.septembrim visā Latvijā norisinājās ikgadējais pasākums "Satiec savu meistaru!", kura laikā ikvienam bija iespēja izmēģināt dažādus amatus, tostarp aušanu, izšūšanu, knipelēšanu, klūgu pīšanu, svilpaunieku darināšanu, pērļošanu, ieklausīties vērtīgās lekcijās par garšaugiem un ārstniecības augiem, izdziedāties un gūt iemaņas tradicionālo instrumentu spēlē.

Latvijas Nacionālā kultūras centra rīkotais pasākums "Satiec savu meistaru" parasti notiek pavasarī, taču saistībā ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju tas tika pārcelts uz septembra sākumu. Šogad pasākums norisinājās vairāk nekā 100 vietās Latvijā, kur gandrīz 200 meistaru vadībā dažādas amatu prasmes apguva ap 3000 interesentu.

Latvijas Nacionālā kultūras centra informācija liecin, ka pasākumi norisinājās arī Pierīgā – Ādažu, Baldones, Carnikavas, Krimuldas, Ķekavas, Mārupes, Ropažu, Saulkrastu un Siguldas novados.

Pasākums "Satiec savu meistaru!" notika jau divpadsmito reizi, kļuvis par gaidītu notikumu, tā būtība ir vēstīt plašākai sabiedrībai par nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanu un pārmantošanu, kā arī meistariem, viņu zināšanām un prasmēm.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.