Menu
 

Precizējot māksliniecisko kolektīvu skaitu Baldones, Carnikavas un citās pašvaldībās, koriģē tiem pienākošos valsts budžeta mērķdotācijas apjomu

  • Autors:  LETA
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Precizējot māksliniecisko kolektīvu skaitu, valdība desmit novadiem apstiprinājusi korekcijas mērķdotāciju aprēķinos 2020.gadam.

Kultūras ministrijā (KM) norādīja, ka, pamatojoties uz likumu par valsts budžetu 2020.gadam, valdībai ir tiesības mainīt noteikto finansējuma sadalījumu pa pašvaldībām. Valsts budžeta mērķdotācijas apjoms māksliniecisko kolektīvu vadītāju darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām sasniedz 983 369 eiro un to administrē KM.

Pēc ministrijas paustā, Latvijas Nacionālais kultūras centrs iesniedzis pieteikumu par pašvaldību māksliniecisko kolektīvu skaita precizēšanu desmit pašvaldībās 2020.gadam un valsts budžeta mērķdotācijas sadalījumu māksliniecisko kolektīvu vadītāju darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām starp šīm pašvaldībām.

Precizējums veikts starp desmit pašvaldībām un neietekmē valsts budžeta mērķdotācijas kopsummu, kas piešķirta pašvaldību māksliniecisko kolektīvu vadītāju darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām 2020.gadā, akcentēja KM, norādot, ka ar rīkojumu paredzēts mainīt likumā noteikto finansējuma sadalījumu pa pašvaldībām atbilstoši faktiskajam māksliniecisko kolektīvu sarakstam.

Baldones novadam paredzēts 794 eiro samazinājums, līdz ar to mērķdotācijas apjoms sasniegs 3970 eiro, Baltinavas novadam plānots samazinājums par 3176 eiro, līdz ar to mērķdotācijas apjoms būs 2382 eiro. Savukārt Balvu novadam paredzēts palielinājums par 794 eiro un mērķdotācijas apjoms 2020.gadam sasniegs 15 880 eiro, arī Bauskas novadam ieplānots palielinājums un dotācijas apjoms būs 18 262 eiro. Beverīnas novadam plānots samazinājums un mērķdotācija sasniegs 3573 eiro.

Brocēnu novadam plānots palielinājums un mērķdotācija sasniegs 7146 eiro, Burtnieku novadam arī palielinājums un mērķdotācija 2020.gadā sasniegs 6749 eiro. Palielinājums par 397 eiro paredzēts arī Carnikavas novadam un mērķdotācija sasniegs 4764 eiro. Savukārt Cesvaines novadam plānots samazinājums par 794 eiro un mērķdotācija sasniegs 2779 eiro, bet Cēsu novadam gaidāms mērķdotācijas palielinājums līdz 11 910 eiro.

Ministrijā akcentēja, ka precizētais valsts budžeta finansējuma sadalījums mākslinieciskajiem kolektīviem veikts atbilstoši faktiskajai situācijai un tas neietekmē valsts budžeta mērķdotācijas kopsummu, kas piešķirta pašvaldību māksliniecisko kolektīvu vadītāju darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām 2020.gadā, jo izmaiņas veiktas starp iepriekš minētajām pašvaldībām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.