Menu
 

Ķekavas basketbolisti sezonu sāk ar uzvaru viesos, salaspilieši – ar zaudējumu savās mājās

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Piektdien vakarā sezonas pirmās spēles Latvijas basketbola zemākajās līgās sāka divi Pierīgas klubi. BK “Ķekava” basketbolisti ar uzvaru sāka “Ramirent” Nacionālās basketbola līgas (līdz šim LBL2) čempionātu, bet Salaspils sporta skolas komanda ar zaudējumu – Reģionālās basketbola līgas (LBL3) turnīru. Otrdien sezonu iesāks basketbola klubs “Carnikava”.

Ķekavieši sezonas pirmo maču aizvadīja Rīgā pret Rīgas Tehniskās universitātes studentiem. Pirmās ceturtdaļas beigās viesu pārsvars pārsniedza 10 punktus (24:13) un šādās robežās turējās līdz pat pirmā puslaika beigām. Pēc pārtraukuma spēli sekmīgāk atsāka RTU basketbolisti (38:37), taču BK “Ķekava” atbildēja ar deviņiem punktiem pēc kārtas un līdz pat beigām noturēja pretiniekus drošā attālumā – 75:63.

Edgars Štelmahers uzvarētājiem guva 23 un Dāvis Klegeris 20 punktus, bet Mārtiņš Zemturis savāca 12 punktus, 16 atlēkušās bumbas un 5 rezultatīvas piespēles.

Salaspils sporta skolas basketbolisti piektdien pilsētas sporta namā uzņēma Grobiņas komandu un līdz pat otrās ceturtdaļas vidum turējās vadībā (16:9, 30:23). Taču tad viesi pārņēma gan iniciatīvu, gan vadību un otrā puslaika sākumā sasniedza 12 punktu pārsvaru (39:51). Tuvāk par “mīnus 9” salaspilieši atlikušajā laikā vairs netika – 74:86.

Rezultatīvākie mājinieku sastāvā bija Renārs Stacēvičs (25 p.), Kristaps Plotnieks (14) un Pēteris Lunts.

Gan Nacionālās basketbola līgas, gan Reģionālās līgas čempionāti aizrit pēc vienas sistēmas, atšķiras tikai komandu skaits – attiecīgi 22 un 25. Pirmajā posmā klubi pēc reģionālā principa sadalīti Austrumu un Rietumu grupās (BK “Ķekava” un Salaspils sporta skola ir Rietumos, BK “Carnikava” Austrumos).

Pēc divu apļu aizvadīšanas pa astoņām labākajām komandām kvalificēsies izslēgšanas turnīram. Astotdaļfinālā, ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētājus noskaidros divu spēļu summā, finālā un sērijā par 3.vietu cīņa ritēs sērijās līdz divām uzvarām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.