Menu
 

Saeima piekrīt kriminālvajāšanas uzsākšanai pret deputātu Aldi Adamoviču

  • Autors:  LETA
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Saeima ceturtdien nolēma piekrist kriminālvajāšanas uzsākšanai pret 13.Saeimas deputātu Aldi Adamoviču. Par Adamoviča izdošanu nobalsoja 70 deputāti, četri parlamentārieši bija pret to, bet viens politiķis atturējās.

Saeima lēmumu par piekrišanu kriminālvajāšanai pieņēma pēc Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas ziņojuma uzklausīšanas. Ar iesniegumu par kriminālvajāšanas uzsākšanu pret A.Adamoviču Saeimā vērsās Ģenerālprokuratūra, atgādina Saeimas preses dienests.

Ģenerālprokuratūra lūdza Adamoviču izdot kriminālvajāšanai saistībā ar trim Krimināllikuma pantiem, proti, krāpšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un dienesta viltojumu.

Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurora pienākumu izpildītājs Ando Skalbe komisijas sēdē pauda, ka šim kriminālprocesam ir arī preventīva nozīme attiecībā uz citiem deputātiem, liekot atkārtoti saprast, ka šādas rīcības nav pieļaujamas.

Viņaprāt, ar vienkāršu aizrādījumu Adamovičam mērķis sasniegts netiktu, turklāt Adamovičs neesot vienīgais, kura saņemto kompensāciju pamatotība tiek vērtēta.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rullī noteikto par piekrišanu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret Saeimas locekli, viņa apcietināšanai, kratīšanas izdarīšanai pie viņa vai citādai personas brīvības ierobežošanai Saeima lemj pēc Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas ziņojuma.

Pret Saeimas locekli nevar uzsākt kriminālvajāšanu bez Saeimas piekrišanas, noteic Latvijas Republikas Satversme.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.