Menu
 

Starptautiskā putras diena: bagātini rīta putru ar rudens augļiem, ogām un dārzeņiem

  • Autors:  “Maxima Latvija”
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Sestdien Starptautiskajā putras dienā, kad tiek godināts šis tradicionālais un veselīgais ēdiens,  “Maxima Latvija” dalās ar piecām idejām, kā latviešu jau izsenis mīlēto ēdienu bagātināt ar rudens sezonas augļiem un ogām.

Pateicoties vērtīgajām uzturvielām, kas ir graudaugu sastāvā, kā piemēram, minerālvielām, šķiedrvielām un dažādiem vitamīniem, putra ir atzīta kā lielisks brokastu ēdiens, jo tā sniedz sāta sajūtu un  ilgstošu enerģiju.  Lai dienu iesāktu pavisam jaudīgi, jau tā vērtīgo putru var papildināt ne tikai ar ievārījumu, bet arī ar šķietami nesavienojamiem produktiem. Lūk, daži padomi:

Papildini savu rīta putru ar rudens sezonas lielāko un vitamīniem vērtīgāko ogu – ķirbi. Vārītai septiņu graudu putrai pievieno svaigu sarīvētu ķirbi un papildini ar ēdamkaroti medus. Pasniedz ar grauzdētām ķirbju sēklām un kanēli. Tā būs īsta rudens garšu kombinācija, kas sniegs enerģiju visai dienai!

Iecienītas ogas kā pieaugušajiem, tā arī bērniem ir rudens avenes. Auzu pārslu biezputra lieliski sader kopā ar svaigām avenēm, pistāciju drumstalām un mandeļu pārslām. Vērtīgās taukskābes un aminoskābes, kas atrodamas riekstos, uzlabos smadzeņu darbību, savukārt avenēs esošie vitamīni bagātīgi stimulēs imūnsistēmu.

Neparasta, sākotnēji šķietami pat nesaderīga garšu kombinācija – rikotas siers, mandeles, žāvētas vīģes. Šīs visas sastāvdaļas prosas biezputrā padarīs Tavas brokastis tik jaudīgas, ka izsalkumu nejutīsi vēl ilgi. Vīģu lietošana uzturā ir lieliski piemērota kuņģa-zarnu trakta darbības normalizēšanai, to lietošana uzlabo gremošanu un mazina nogurumu. Ja putru vēlies nedaudz saldāku, papildini to ar karoti kļavu sīrupa.

Enerģijas pilnai dienai vārot mannas putru, pievieno kokosriekstu pienu un cidoniju sīrupu. Kad putra gatava, pasniedz to ar cidoniju sukādēm un čia sēklām. Auglis putrai dos svaigumu, savukārt kokosriekstu piens – maigumu, kas kopā veido lielisku garšu buķeti. To noteikti vēlēsies baudīt vēl un vēl.

Rudens klasika – āboli. Jebkurai savai mīļākajai izvārītai putrai pievieno ābolu kubiņus, kas iepriekš 10 minūtes cepti cepeškrāsnī. Pārlej pāri karameļu mērci un papildini ar nedaudz kanēļa. Garša, ko veido rudens augļa savienojums ar saldiem papildinājumiem, būs gan sprādziens Tavām garšu kārpiņām, gan pamatīga vitamīnu deva imūnsistēmas stiprināšanai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.