Menu
 

Interjera dizainere iesaka: jāiekārto dzīvoklis – ar ko sākt?

  • Autors:  Kristīne Riba, interjera dizainere; “Bonava Latvija”
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Jauns mājoklis vienmēr sagādā prieku, tomēr parasti tas jāiekārto, un cilvēkiem bez interjera dizainera domāšanas tas var sagādāt grūtības. Lai atvieglotu šo procesu, “Bonava Latvija” sadarbībā ar interjera dizaineri Kristīni Ribu sniedz vērtīgus padomus un praktisku plānu, kam sekot, sākot iekārtot dzīvokli. Ko darīt vispirms, lai dizaina jautājumi nesagādātu grūtības, un kam atvēlēt laiku vien pašās procesa beigās?

Godīga saruna ar sevi

Kā pašu pirmo, ar ko sākt mājokļa dizaina izveidi un iekārtošanu, interjera dizainere min godīgu sarunu ar sevi un mājiniekiem, lai rastu atbildes uz svarīgākajiem jautājumiem – kādu vēlaties redzēt savu mājokli, kāds ir tā iekārtošanai atvēlētais termiņš, kādā budžetā plānojat iekļauties. Radot skaidru vīziju par to, kas, kad un kā jāsasniedz, būs vieglāk izveidot veicamo darbību plānu mērķa sasniegšanai, kā arī turēties pie plānotā.

Pats, pats, pats?

Jau pašā sākumā ieteicams izlemt, vai mājokli iekārtosiet pašu spēkiem, vai izmantosiet interjera dizainera pakalpojumus. Lai iemājošanas procesā saglabātu tik svarīgo vieglumu un radošo prieku un tas nepārvērstos par mokošu pasākumu piespiedu kārtā, jāpārdomā, vai dizainam spēsiet veltīt pietiekami daudz laika un resursu. Ja jaunā mājokļa dēļ cietīs darbs, aizraušanās vai laiks ģimenei, iesakām iekārtošanu tomēr uzticēt profesionālim, bet pašiem baudīt skaistus mirkļus jau iekārtotās telpās.

Koncepta izstrāde

Nākamais solis būtu izstrādāt galveno konceptu, kam sekot, izvēloties interjera detaļas. Izlemiet, kāds būs mājokļa kopējais stils un noskaņa, taču neaizmirstiet arī par mazākām detaļām – sadzīvē ļoti liela nozīme būs gaismai un krāsām, kā arī pat tādiem šķietamiem sīkumiem kā interjera elementu tekstūras. Jo precīzāk izstrādāsiet izsapņotās mājvietas dizaina konceptu, jo skaidrāka būs vīzija par gala rezultātu un vieglāks pats iekārtošanas process.

Mierīgi un ar plānu

Ja esat izlēmuši par mājokļa iekārtojumu rūpēties pašu spēkiem, galvenais, ko procesā der atcerēties, – saglabāt mieru un izvairīties no haotiskas pieejas. Ļoti labs padoms, ko iespējams adaptēt no jau pierastās ikdienas, ir sagatavot iepirkumu sarakstu interjera priekšmetu un pat mēbeļu iegādei. Lai gan šādos veikalos ir mazāk iespēju ļauties impulsīviem pirkumiem, katrs neplānots pirkums, kam ļausieties emociju iespaidā, atstās lielāku iespaidu uz maciņu. Tādēļ arī šajos veikalos ieteicams stingri turēties pie saraksta un iegādāties tikai to, kas patiešām nepieciešams un iepriekš ieplānots.

Sekot sirdsbalsij

Tomēr galvenais, kas jāatceras, – mājoklī dzīvosiet jūs, tādēļ tā iekārtojumam jāatbilst jūsu gaumei un ērtībām, nevis jaunākajām tendencēm platformāPinterest”. Konsultācija ar interjera dizaineru būs vērtīga, lai savas vēlmes padarītu praktiskākas un pēc iespējas funkcionāli iekārtotu jauno mājokli. Dizainers arī ieteiks praktiskākos krāsu un tekstūru salikumus, taču gala vārds piederēs jums. Vissvarīgākais interjerā – justies tajā labi un mājīgi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.