Menu
 

Otrdien Latvijā reģistrēti 188 jauni Covid-19 inficēšanās gadījumi; Lietuvā – 311 (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
14 dienu kumulatīvā saslimstība novados, gadījumu skaits. Grafika – SPKC 14 dienu kumulatīvā saslimstība novados, gadījumu skaits. Grafika – SPKC

Pēdējās diennakts laikā Latvijā veikti 5312 Covid-19 izmeklējumi un reģistrēti 188 jauni inficēšanās gadījumi, kas ir atkārtots vienas dienas antirekords, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Turpinās mērķtiecīga izmeklēšana jau zināmos uzliesmojumos Daugavpilī, Vecpiebalgā, Rīgā), norāda SPKC.

Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem bijis 3,5%. SPKC iepriekš skaidrojis, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 3% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Latvijā kopā saslimušas 3797 personas un 1341 izveseļojusies.

No aizvadītajā diennaktī atklātajiem 188 jaunajiem inficēšanās ar Covid-19 gadījumiem gandrīz puse jeb 84 ir reģistrēta Rīgā, vēsta aģentūra LETA.

13 jauni saslimušie ir reģistrēti Vecpiebalgas novadā, kur pēdējās divās nedēļās atklāto saslimušo skaits ir sasniedzis 82 iedzīvotājus. Krāslavas novadā ir reģistrēti 11 jauni saslimšanas gadījumi un kopējais pēdējās 14 dienās saslimušo skaits novadā ir pieaudzis līdz 94 iedzīvotājiem. Desmit jauni inficētie reģistrēti Daugavpilī, kur kumulatīvais 14 dienu saslimušo skaits pieaudzis līdz 145 iedzīvotājiem un tas ir otrs lielākais saslimušo daudzums pēc Rīgas.

Deviņi jauni inficētie reģistrēti Liepājā, bet astoņi - Ogres novadā. Liepājā kumulatīvais 14 dienu saslimušo skaits pieaudzis līdz 15, bet Ogres novadā - līdz 22 iedzīvotājiem. Jauni inficētie aizvadītajā diennaktī atklāti arī Jēkabpilī, Jelgavā, Valmierā, Rēzeknē, Salaspils, Kuldīgas, Olaines, Talsu, Ķekavas, Dundagas, Daugavpils, Mārupes, Garkalnes, Siguldas, Lielvārdes, Preiļu, Ādažu, Jelgavas, Cēsu, Riebiņu, Tukuma, Madonas un Valkas novadā.

No pagājušajā diennaktī reģistrētajiem inficētajiem 42 ir vecumā no 20 līdz 29 gadiem, 35 ir gan 30 līdz 39 gadu, gan 40 līdz 49 gadu vecumā, bet 24 ir vecumā no 50 līdz 59 gadiem. Pārējās vecuma grupās reģistrēti mazāk saslimušo.

Pēdējās diennakts laikā stacionēti septiņi jauni pacienti ar Covid-19, liecina Nacionālā veselības dienesta dati. Šobrīd kopā stacionāros ārstējas 79 personas – 73 ar vidēji smagu slimības gaitu un sešas ar smagu slimības gaitu.

No stacionāra aizvadītajā diennaktī izrakstīti desmit Covid-19 pacienti, kopumā – 300.

Lietuvā otrdien inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta 311 cilvēkiem, kas ir lielākais vienas dienas laikā atklātais jauno inficēšanās gadījumu skaits kopš Covid-19 epidēmijas sākuma, vēsta aģentūra LETA. Trīs cilvēki miruši. Igaunijā reģistrēti 44 jauni inficēšanās gadījumi.

(papildināta ar 5.-7.rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.