Menu
 

Ģirts Timrots Baltezerā: Šeit esmu dzimis un uzaudzis Apriņķis.lv

  • Autors:  Ilze Ručevska
Ģirts Timrots Ādažu novadā visvairāk lepojas ar Rīgas Ūdensapgādes muzeju, kurš atrodas Baltezerā. Pēc viņa vārdiem, šis muzejs sniedz iespēju uzzināt vairāk par mūsu industriālo mantojumu. Foto – Oskars Ludvigs Ģirts Timrots Ādažu novadā visvairāk lepojas ar Rīgas Ūdensapgādes muzeju, kurš atrodas Baltezerā. Pēc viņa vārdiem, šis muzejs sniedz iespēju uzzināt vairāk par mūsu industriālo mantojumu. Foto – Oskars Ludvigs

Ādažu novads, Baltezers. Tieši šeit dzimis, audzis un ģimenes dzīvi vada žurnālists un TV persona Ģirts Timrots. Stāstu sērija “Ievērojamas personas Pierīgā” turpina iepazīt dažādus Latvijā zināmus cilvēkus Pierīgas pilsētās, lai uzzinātu vairāk par viņu ikdienas dzīvi, domām par savu pilsētu un citām aktuālām tēmām.

“Rīgas Apriņķa Avīze” sazinājās ar Ģirtu, lai uzzinātu vairāk par viņu pašu un dzīvi Ādažos.

No žurnālistikas pie pasākumu vadīšanas

Ģirts Timrots ir strādājis Latvijas Televīzijā kā žurnālists un kā moderators strādājis televīzijas kanālā “900 sekundes”. Šobrīd ir sporta notikumu komentētājs un pasākumu vadītājs, kā arī valdes loceklis uzņēmumā “Zebra”, kur darbojas arī viņa brālis Pauls Timrots. Ģirts ir kaislīgs motosporta piekritējs un, kā pats teicis kādā intervija: “Tas ir ideāls sporta veids Latvijas apstākļiem, jo sezona nebeidzas nekad.”

Laiku ģimenei atrast iespējams vienmēr!

Laiku atpūtai, ģimenei un pašam sev, pēc Ģirta vārdiem, ir iespējams atrast vienmēr: “Man katra stunda dienā nav saplānota. Protams, ka vienmēr atrodas kāds darbs, ko darīt, bet gandrīz vienmēr ir iespēja to uz brīdi atlikt, lai pievērstos kam citam.” Savu brīvo laiku viņš izvēlas pavadīt ar ģimeni un bērniem, vai tas būtu mājās, skatoties kādu mīļāko filmu, vai dodoties kādā izbraucienā ar riteņiem pie dabas. Jebkurā gadījumā – laiku sev un saviem mīļajiem Ģirts atradīs vienmēr.

Sūkņu stacija “Baltezers” un Rīgas Ūdensapgādes muzejs

Runājot par savām mājām un Ādažu novadu kopumā, Ģirts vēlas izcelt tieši sūkņu staciju “Baltezers”, kur pagājusi viņa bērnība, kā arī Rīgas Ūdensapgādes muzeju Baltezerā. “Tas ir patiesi iespaidīgs industriālā mantojuma paraugs,” stāsta Timrota kungs.

Ar ko tad īpašs ir šis muzejs? “Tas ir viens no ievērojamākajiem ūdensapgādes muzejiem Eiropā. Tā ir vēstures liecība par četrus gadsimtus ilgo Rīgas pilsētas ūdensapgādes sistēmu, kuras pirmsākumi meklējami 17. gadsimta vidū.”

Pēc muzeja apmeklējuma ir saprotams, kāpēc Ģirts Ādažu novadā lepojas tieši ar šo muzeju – tā ir nozīmīga vēstures attīstība.

Turpinot runāt par savām mājām, vīrietis atzīst, ka novads ļoti strauji attīstās dažādās jomās, jo īpaši tajā, ka ievērojami pieaug iedzīvotāju skaits, ko noteikti var uzskatīt par labu zīmi.

Brīdī, kad tā jauki runājam par atmiņām un nākotnes redzējumu, apjautājos arī par viņa domām, kas saistās ar novadu reformu. Ģirts šajā jautājumā ir diezgan ieturēts, un viņa atbilde ir lakoniska: “Manuprāt, par novadu reformu jau sen ir pārāk daudz viedokļu no cilvēkiem, kuri pārāk maz sajēdz par šo jautājumu. Tādēļ man nav viedokļa par šo reformu. Man ir svarīgi, kur atrodas skola, kur bērnudārzs, poliklīnika un bibliotēka, bet tas, cik tālu jābrauc līdz domei, vispār nav būtiski.”

“Ne viss, kas liekas svarīgs, tāds tik tiešām ir!”

Laikā, kurā vēl joprojām mācāmies daudz ko darīt citādākā režīmā, nekā ierasts, Ģirts stāsta, ka apkārtējos cilvēkos, viņu uzskatos un rīcībās ir pamanījis pozitīvas iezīmes, kuras uz apkārtējo situāciju liek paskatīties ar gaišāku skatu. “Pozitīvi ir tas, ka cilvēki beidzot atskārtuši, ka daudzas lietas, kas iepriekš tika uzskatītas par kaut ko ļoti svarīgu, izrādās, tādas nemaz nav! Visādas sanāksmes, sapulces un apspriedes mierīgi var sarīkot datorā, neizejot no mājām.”

Tāpat viņš novēl visiem sargāt sevi un savus tuvos un turēties pie veselības!

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.