Menu
 

Piešķir 16 miljonus eiro izdevumiem, kas radušies saistībā ar Covid-19 uzliesmojumu un seku novēršanu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: NMPD Foto: NMPD

3.novembrī Ministru kabinets atbalstīja 16 miljonu eiro piešķiršanu veselības nozarei, lai segtu laboratorisko izmeklējumu organizēšanas un veikšanas izdevumus, sekundāro ambulatoro veselības aprūpes pakalpojumu un zobārstniecības pakalpojumu izdevumus saistībā ar epidemioloģisko prasību nodrošināšanu, kas radušies saistībā ar Covid-19 uzliesmojumu un seku novēršanu.

Kā informē Veselības ministrijas preses sekretāre Undīne Šulca, no piešķirtajiem 16 miljoniem eiro 15 miljoni eiro paredzēti samaksai par laboratorisko izmeklējumu organizēšanu un veikšanu. Tā kā līdz šim no Covid-19 laboratorisko izmeklējumu veikšanas līdz līdzekļu saņemšanai pagāja salīdzinoši ilgs laiks, šobrīd rasts risinājums veikt finansējuma novirzīšanu laboratorijām avansā, balstoties uz iepriekš īstenoto darba apjomu. Līdz ar papildu piešķirto finansējumu Nacionālais veselības dienests (NVD) varēs veikt norēķinus ar pakalpojumu sniedzējiem par septembri, oktobri un novembri.

Tāpat tika veikti nepieciešamā finansējuma aprēķini, lai varētu savlaicīgi norēķināties ar ārstniecības iestādēm par sekundāriem ambulatorajiem veselības aprūpes pakalpojumiem un zobārstniecības pakalpojumiem saistībā ar epidemioloģisko prasību nodrošināšanu, ar kopējo finansējuma apmēru 1,7 miljoni eiro – katru mēnesi (septembris–novembris) paredzēti 570 tūkst.eiro, vēsta ministrijas pārstāve.

NVD turpinās Veselības ministrijai iesniegt izmaksu atskaites par Covid-19 laboratorisko izmeklējumu organizāciju un veikšanu, kā arī par sekundārajiem ambulatorajiem veselības aprūpes pakalpojumiem saistībā ar epidemiloģisko prasību nodrošināšanu. Neizlietotais finansējums tiks atstāts Veselības ministrijas (Nacionālā veselības dienesta) kontā, norāda U.Šulca.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.