Menu
 

Baldones vidusskola atkal pāries uz attālinātajām mācībām visām klasēm

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Baldones vidusskola no piektdienas, 27.novembra, atkal pāries uz attālinātajām mācībām visām klasēm, informēja skolas vadība.

Šis lēmums pieņemts pamatojoties uz valdības lēmumu iekļaut Baldones novada pašvaldību sarakstā ar paaugstinātu Covid-19 saslimstības rādītāju un noteiktajiem papildu ierobežojumiem.

Baldones vidusskolā 1.-4. klašu grupā ir deviņas klases, un tikai trim klasēm klašu telpās esot iespējams ievērot epidemioloģiskās drošības prasības un nodrošināt katram skolēnam ne mazāk kā trīs kvadrātmetrus no mācību norises telpas platības.

Saskaņā ar Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) mājas lapā publicēto informāciju - "epidemioloģiskās izmeklēšanas dati liecina, ka visbiežāk Covid-19 izplatība skolēnu vidū notiek tādēļ, ka pedagogs ir inficējis bērnus", tādēļ Baldones vidusskolas pedagogi nevēlas pakļaut savus skolēnus saslimšanas riskam, kas attiecīgi tālāk nodotu infekciju saviem ģimenes locekļiem un potenciāli apdraudētu ievērojamu cilvēku skaitu, norādīts skolas izplatītajā informācijā.

Turklāt Baldones vidusskolas vadība nevēlas riskēt ar savu pedagogu veselību, īpaši ņemot vērā ka nozīmīgs pedagogu skaits ir riska grupā, norādīja skolā.

Covid-19 saslimšanas dēļ Baldones vidusskola ar Baldones novada domes lēmumu un SPKC epidemiologu rekomendācijām no 10. līdz 20.novembrim jau īstenoja pilnībā attālinātu mācību procesu 1.-12. klasei. Baldones vidusskola spēj nodrošināt attālinātu mācību procesu, organizējot 50% mācību stundu tiešsaistē. Skolā ir izstrādāta kārtība mācību procesa nodrošināšanai un noteikumi par dalību un uzvedību tiešsaistes stundās.

Pamatojoties uz šiem apsvērumiem, no 27.novembra Baldones vidusskola mācības organizēs attālināti visām klašu grupām.

Kā ziņots, šonedēļ Daugavpilī, Baldones, Krāslavas, Salacgrīvas, Aknīstes, Varakļānu, Mārupes, Mālpils, Smiltenes, Garkalnes, Limbažu un Salaspils novadā Covid-19 izplatības dēļ tiks ieviesti stingrāki ierobežojošie pasākumi, otrdien ārkārtas sēdē lēma valdība.

Pēc epidemiologu novērojumiem krietni plašāka Covid-19 izplatība ir atsevišķās pašvaldībās, tādēļ tur ir nepieciešams ieviest vēl papildus drošības pasākumus. Kā ļoti augsts rādītājs Covid-19 izplatībai reģionā tiek atzīts, ja 14 dienu kumulatīvā saslimstība uz 100 000 iedzīvotājiem par 50% pārsniedz vidējo rādītāju valstī. Uz otrdienu vidējā 14 dienu kumulatīvā saslimstība uz 100 000 iedzīvotājiem ir 275,9. Tas nozīmē, ka īpašās drošības prasības ir jāpiemēro reģioniem, kur saslimstības rādītājs pārsniedz 413,8.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.