Menu
 

Aptauja Inčukalnā. Vai atbalstāt algas palielināšanu premjeram un ministriem? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Valsts kanceleja un Liene Ozola Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Valsts kanceleja un Liene Ozola

No 2021. gada 1. janvāra valstī noteiktā minimālā mēneša darba alga tiek paaugstināta no 430 eiro līdz 500 eiro. Savukārt Amatpersonu atlīdzības likums nākamgad paredz ievērojamu atalgojuma pieaugumu Ministru prezidentam un ministriem. Premjera alga palielinātos no 4814 eiro līdz 5055 eiro, bet ministriem tā pieaugtu no 4570 eiro līdz 4798 eiro. Atsevišķi koalīcijas partneri, piemēram, Jaunā konservatīvā partija, ir iebilduši pret algas palielināšanu ministriem un premjeram. Atgādinām, ka arī valdības sociālie partneri ir iebilduši pret valdības locekļu algu celšanu krīzes laikā.

JEĻENA, šuvēja
Uzskatu, ka strādājošajiem algas ir jāpalielina, un tas ir pareizi, ka no nākamā gada minimālā alga būs 500 eiro. Tas aizsargā vistrūcīgākos, bet valdībai gan nevajadzētu palielināt algas.

 

LAURA, pensionāre
Grūti saprast par ministru algām, jo neesmu ekonomiste, bet vienu gan es zinu – mazo pensiju saņēmējiem ir ļoti grūti izdzīvot. Tie paliek pavisam bešā.

 

ILZE, pensionāre
Nē, viņiem nepienākas. Lai viņi pamēģina ilgstoši izdzīvot ar 250 eiro mēnesī, tad varbūt viņi sajustu, kā dzīvo pensionāri.

 

JEVGĒNIJA, pensionāre
Nē, viņiem tāpat ir daudz par daudz. Minimālo algu vajag celt, bet ministriem tāpat jau pietiek.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.