Menu
 

ASV ģenerālprokurors: Nav pierādījumu par ievērojamu krāpšanos prezidenta vēlēšanās

  • Autors:  LETA/AFP

SV ģenerālprokurors Bils Bārs otrdien noraidīja republikāņu apgalvojumus par ievērojamu krāpšanos ASV prezidenta vēlēšanās, kurās uzvarējis Džo Baidens, sakaujot pašreizējo prezidentu Donaldu Trampu.

"Līdz šim mēs neesam redzējuši krāpšanos tādā mērogā, ka tā varētu mainīt vēlēšanu iznākumu," intervijā ziņu aģentūrai "Associated Press" (AP) sacīja Bārs.

Bāra izteikumi apstiprināja Iekšzemes drošības ministrijas, ASV izlūkdienestu un neatkarīgu vēlēšanu novērotāju slēdzienus, ka šīgada prezidenta vēlēšanas bijušas "visdrošākās Amerikas vēsturē".

Tramps turpina apgalvot, ka krāpnieciska vēlēšanu prakse un sistēmas tādos štatos kā Mičigana, Pensilvānija un Džordžija nolaupījušas viņam uzvaru.

Bārs noraidīja apgalvojumus par jebkādu "sistēmisku" krāpšanos, kas būtu mainījusi vēlēšanu iznākumu. Viņš sacīja, ka jebkāda problēma, par kuru ir pierādījumi, ietekmētu nenozīmīgu skaitu balsu.

"Ir bijis viens apgalvojums, kas nozīmētu sistēmisku krāpšanos (..) ka mašīnas bijušas ieprogrammētas sagrozīt vēlēšanu rezultātus. Iekšzemes drošības ministrija un Tieslietu ministrija ir to izskatījušas, un mēs līdz šim neesam redzējuši neko, kas to pamatotu," teica Bārs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.