Menu
 

Siguldas novadā plāno arī šogad pārcelt nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas termiņu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – www.sigulda.lv Foto – www.sigulda.lv

Ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtējo situāciju un noteiktos Covid-19 ierobežojumus, Siguldas novada domes sēdē ceturtdien, 28.janvārī, tiks lemts par 2021.gada nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas termiņa pārcelšanu uz pēdējo ceturkšņa maksājuma datumu – 2021. gada 15. novembri –, dodot iespēju mājsaimniecībām un uzņēmējiem pārplānot savus izdevumus. Tādējādi gan uzņēmējiem, gan iedzīvotājiem pašvaldība neaprēķinās nokavējuma naudu, kura likumā noteiktā kārtībā būtu nosakāma kā samaksas termiņa neievērošana, informē pašvaldībā.

Siguldas novada pašvaldības nodokļu administratori februāra sākumā uzsāks nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas paziņojumu izsūtīšanu. Iedzīvotāji, kuri vēl nav paguvuši pieteikties nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas paziņojumu saņemšanai e-pastā, aicināti aizpildīt pieteikuma veidlapu pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv vai vietnē www.epakalpojumi.lv.

Iesniegumu, kas parakstīts ar drošu elektronisku parakstu, var sūtīt uz pašvaldības oficiālo e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Tāpat parakstītu iesniegumu var nogādāt uz Pils ielu 16 vai Zinātnes ielu 7, kur to var iemest pastkastē, ko regulāri pārbauda klientu apkalpošanas speciālisti.

Ja nekustamā īpašuma nodokļa maksātājs līdz 15.februārim nebūs saņēmis maksāšanas paziņojumu, pašvaldības pārstāvji aicina par to informēt pašvaldības nekustamā īpašuma nodokļa administratorus. Plašāka informācija un konsultācijas par nekustamā īpašuma nodokļa apmaksu pieejamas pie pašvaldības nekustamā īpašuma nodokļa administratoriem, zvanot uz tālruņa numuru 67385830.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.