Menu
 

Igaunijas valdība nosaka jaunus ierobežojumus cīņā ar koronavīrusu

  • Autors:  LETA/ERR

Igaunijas valdība ceturtdien nolēma noteikt valstī jaunus ierobežojumus cīņā ar Covid-19, jo epidemoloģiskā situācija pasliktinās.

"Koronavīrusa infekcijas izplatīšanās līmenis ir ļoti, ļoti augsts, un, lai pārrautu inficēšanās ķēdīti, esam spiesti noteikt jaunus ierobežojumus," žurnālistiem sacīja premjerministre Kaja Kallasa.

Valdība nolēma aizliegt pasākumus telpās, tostarp kinoseansus, teātra izrādes un koncertus.

 5.-12.klašu skolēni, kuriem bija paredzēts turpināt mācīties attālināti vienu nedēļu pēc brīvdienām, tagad paliks mājās līdz marta beigām. Savukārt 1.-4.klases arī turpmāk mācīsies klātienē.

Sabiedriskās ēdināšanas iestādēs klienti ēst un dzert klātienē drīkstēs tikai līdz plkst. 18, pēc tam būs atļauts tikai pārdot ēdienus līdzņemšanai vai veikt piegādes pēc pasūtījuma. Drīkstēs būt aizņemti vairāk nekā 50% no paredzētā vietu skaita.

Interešu un sporta nodarbību jomā telpās būs atļauti tikai individuālie treniņi, bet nodarbībās ārā grupā nedrīkstēs būt vairāk par desmit cilvēkiem.

Valdība arī nolēma nenoteikt ierobežojumus tirdzniecības centros, jo to īpašnieki apsolījuši paši veikt pasākumus vīrusa izplatības ierobežošanai. Starp šiem pasākumiem ir bezvadu interneta atslēgšana, apsargu skaita palielināšana, lai uzlabotu ierobežojumu ievērošanas kontroli, atteikšanās no degustācijām un citiem pasākumiem, kuros nepieciešams noņemt masku, kā arī soliņu aizvākšana, lai cilvēki uz tiem nesēdētu.

Jaunie ierobežojumi būs spēkā līdz marta beigām.

Igaunijas Veselības departamenta aprēķinātais 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 25.februārī ir 850,81.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.