Menu
 

Klātienes mācības jaunākajām klasēm varēs rīkot trijos Pierīgas novados, nodarbības ārtelpās – četros

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

No nākamās nedēļas klātienes mācības 1.-4.klasēs varēs rīkot 46 epidemioloģiski drošās pašvaldības, bet formālās un neformālās izglītības nodarbības ārtelpās grupā līdz 20 personām – 48 pašvaldībās, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) informācija.

Pierīgā klātienes mācības jaunāko klašu skolēniem varēs turpināt Mālpils un Saulkrastu novados, klāt nācis Siguldas novads. Savukārt nepieciešamajiem kritērijiem vairs neatbilst Ropažu un Garkalnes novadi.

Nodarbības ārtelpās varēs notikt vēl arī Baldones novadā, bet, pieaugot Covid-19 saslimstības rādītājiem, vairs nevarēs Inčukalna un Mārupes novados.

Jāpiezīmē, ka, salīdzinot 23.un 30.marta datus, pēdējo 14 dienu laikā reģistrēto Covid-19 inficēto personu skaits Ropažu novadā pieaudzis tikai par septiņiem, Garkalnes un Mārupes novados – par pieciem, bet Inčukalna novadā – par četriem.

Šobrīd 14 dienu kumulatīvā saslimstība uz 100 000 iedzīvotāju Mālpils novadā ir 90, Saulkrastu novadā 193, Siguldas novadā 206 un Baldones novadā 223. Tuvu nepieciešamajiem kritērijiem klātienes mācību atsākšanai klātienē, pēc SPKC datiem, šobrīd Pierīgā ir Babītes (279), Carnikavas (269), Garkalnes (269), Ikšķiles (283), Inčukalna (288), Mārupes (270) un Ropažu (278) novadi.

Jāatgādina, ka klātienes mācības 1.-4.klašu skolēniem var notikt pašvaldībās, kas atbilstoši valstī noteiktajiem kritērijiem uzskatāmas par epidemioloģiski drošākām. Tomēr, pašām izvērtējot epidemioloģisko situāciju novadā un apkārtējās pašvaldībās, pašvaldības klātienes mācības 1.-4.klašu skolēniem vienā vai vairākās skolās var arī neatsākt.

Atsevišķos gadījumos, vadoties no epidemioloģiskajiem apstākļiem, kas mazina Covid-19 izplatības riskus, mācību procesu klātienē 1.-4. klasē var nodrošināt arī tad, ja 14 dienu kumulatīvā saslimstība uz 100 000 iedzīvotāju pārsniedz 200, bet ne vairāk kā 220, lemjot par klātienes mācību atsākšanu konkrētajā administratīvajā teritorijā. Savukārt, ja saslimstības rādītājs ir ne vairāk par 250, var lemt par klātienes mācību turpināšanu konkrētajā administratīvajā teritorijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.