Menu
 

Pieaugot Lielbritānijas paveida Covid-19 izplatībai, slimnīcās nonāk darbspējas vecuma cilvēki smagākā stāvoklī

  • Autors:  LETA
Foto - NMPD Foto - NMPD

Pieaugot Lielbritānijas paveida Covid-19 izplatībai, slimnīcās nonāk darbspējas vecuma cilvēki smagākā stāvoklī, ceturtdien valdības sēdē atzina Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Katastrofu medicīnas centra vadītāja Dita Heiberga.

Viņa stāstīja, ka janvārī un februārī no visiem izsaukumiem pie Covid-19 pacientiem slimnīcās tika nogādāti 59 % pacientu, tad martā slimnīcās nācies nogādāt jau 64% Covid-19 pacientu.

"Turklāt tagad slimnīcās stacionē veselām ģimenēm, jo Lielbritānijas paveida Covid-19 ir lipīgāks. Slimnieku stāvoklis ir smagāks un samazinās pacientu vidējais vecums," sacīja Heiberga.

Viņa minēja piemēru, ka, piemēram, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā (RAKUS) Covid-19 pacientu vidējais vecums ir 63 gadi. Patlaban slimnīcās vairāk nonāk cilvēki vecumā no 50 līdz 60 gadiem, kas ir darbspējas vecumā.

Heiberga uzsvēra, ka slimnīcās kopējā gultu noslodze palielinās, sasniedzot 75%, savukārt no intensīvās terapijas gultām ir aizņemti 60%.

Runājot par medicīnas darbinieku saslimstību ar Covid-19, Heiberga norādīja, ka patlaban ar Covid-19 saslimst tie darbinieki, kuri nav vakcinējušies.

Kā vēstīts, patlaban Balvu slimnīcā aizņemtas visas Covid-19 pacientiem paredzētās gultas, liecina valdības sēdei iesniegtie Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Katastrofu medicīnas centra dati.

18 slimnīcās, kur ārstē Covid-19 slimniekus, vidēji aizņemti 55% gultu. Pirms nedēļas aizņemti bija 54% gultu.

Liela Covid-19 gultu noslodze joprojām ir Ludzas medicīnas centrā, kur aizņemti 83% šādu gultu. Nedaudz mazāka noslodze ir Bauskas slimnīcā -75% un Rēzeknes slimnīcā, kur aizņemti 74% Covid-19 slimniekiem paredzēto gultu, savukārt Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā (RAKUS) - 71%.

Mazākā noslodze ir Limbažu slimnīcā un Rīgas 1.slimnīcā, kur tā sasniedz 8% un 18% attiecīgi.

Šīs nedēļas sākumā Covid-19 pacientiem Latvijas slimnīcās bija atvēlētas 1202 gultasvietas.

Ogres rajona, Cēsu, Kuldīgas un Līvānu slimnīcās pašlaik traucēta atsevišķu pakalpojumu sniegšana. Cēsu klīnika šovakar atsāks terapeitisko un neiroloģisko pacientu uzņemšanu klīnikā.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības slimnīcās 31.martā ar Covid-19 bija saslimuši 214 darbinieki, bet vēl 293 darbinieki bija inficēto cilvēku kontaktpersonas vai atradās pašizolācijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.