Menu
 

Siguldā uzsāk ielu apstrādi ar putekļu absorbentu; notiek sagatavošanās darbi dubultās virsmas apstrādei

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Siguldas novada pašvaldība Foto - Siguldas novada pašvaldība

Iestājoties labvēlīgiem laikapstākļiem pēc pavasara lietavām, noslēgumam tuvojas grantēto ielu un ceļu greiderēšana un nepilnību pielabošana Siguldas novadā. Šonedēļ pašvaldība uzsāks grantēto ielu un ceļu apstrādi ar putekļu absorbentu, kas ir jau sarūpēts un gaida atbilstošāko brīdi tā pielietošanai.

Papildus tam notiek arī apauguma noņemšana tajās 28 ielās, kuru virskārtas jau maijā sāks apstrādāt ar dubultās virsmas apstrādi, un iedzīvotāji turpmāk iegūs raupju, asfaltam līdzīgu ielas segumu, kurā neveidojas bedres, dubļi un putekļi.

Siguldas novada pašvaldība informēja, ka, ņemot vērā sausos laikapstākļus un to, ka ielās veikti greiderēšanas darbi, ir iespējams uzsākt grantēto ielu un ceļu apstrādi ar putekļu absorbentu. Ar pretputes līdzekli tiks apstrādātas visas Siguldas pilsētas grantētās ielas, kā arī Siguldas, Allažu un Mores pagastu grantētās ielas un ceļi blīvi apdzīvotās teritorijās. Papildu mitrums no gaidāmajiem nokrišņiem paātrinās absorbenta iedarbību un noturību, lai turpmākā, iespējams, mēneša garumā putekļi neveidotos.

Lai putekļu absorbenta iedarbība saglabātos pēc iespējas ilgāk, autovadītāji aicināti ievērot ātruma ierobežojumus un nedriftēt, kā arī nespolēt. Šādas rīcības bojā pretputes līdzekļa izveidoto slāni un samazina tā efektivitāti, tādējādi mazinot ielu un ceļu malās esošo iedzīvotāju dzīves kvalitāti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.