Menu
 

Aptauja Ikšķilē. Vai atbalstāt Baltkrievijas valsts karoga noņemšanu pie viesnīcas, kurā dzīvo Baltkrievijas hokejisti? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un twitter.com/MStakis Foto - Liene Ozola un twitter.com/MStakis

Šonedēļ Rīgā, pie viesnīcas “Radisson Blu Hotel Latvija”, kur izlikti pasaules čempionāta hokejā dalībvalstu karogi, Baltkrievijas oficiālais karogs tika nomainīts pret Baltkrievijas vēsturisko sarkanbalto karogu. Karogu pie viesnīcas, kur dzīvo arī Baltkrievijas hokeja izlase, nomainīja mūsu valsts ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis.

Savukārt Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) pieprasījusi Rīgas mēram nekavējoties novākt čempionāta un IIHF karogus vietās, kur izlikts Baltkrievijas vēsturiskais karogs. Federācijā norāda, ka Rīgā spēlējošajiem baltkrievu hokejistiem nav nekādas saistības ar Baltkrievijas valdības rīcību. Šāds solis arī esot pretrunā ar rīkotājvalsts saukli “Passion. No Borders”. Rīgas mērs uz to reaģēja, noņemot IIHF karogus.

Ingrīda, pensionāre

Kaut kādā veidā bija jāizrāda savs protests pret notiekošo Baltkrievijā, un tas bija piemērots veids, kā to izdarīt.

Dainuvīte, pensionāre

Sportisti nav vainīgi, ja valdības karo. Sportistiem ir sava darīšana, un ecēšanās uz viņiem neattiecas.

Elvijs, strādā mēbeļu ražošanā

Valsts oficiālais karogs ir oficiālais karogs. Tad jau arī Latvijas karogu kāds var iedomāties nomainīt. Piemēram, pret LPSR karogu.

Ilze, auklē bērniņu

Domāju, ka bija jāparāda reakcija, lai nebūtu vienaldzīgi. Jā, tas bija pareizi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.