Menu
 

Šonedēļ norisinās gadskārtējās "Atvērtās dienas laukos"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - celotajs.lv Ilustrācija - celotajs.lv

No 10. līdz 13. jūnijam ar īpaši sagatavotām programmām, degustācijām, atlaidēm ražojumu iegādei un citiem piedāvājumiem ārpus ierastā pasākuma “Atvērtās dienas laukos” astotajā gadā ciemos gaida mājražotāji, amatnieki, pārtikas ražotāji, naktsmītnes, pirtnieki, biškopji, stādu audzētāji, lielās lauku saimniecības, pilis un muižas, atrakciju parki, lauku krodziņi un restorāni, dabas takas, arī sporta un izklaides vietas.

Pasākuma rīkotājas Latvijas Lauku tūrisma asociācijas “Lauku ceļotājs” prezidente Asnāte Ziemele informēja, ka šogad viesu uzņemšanai pieteicies rekordliels pasākuma dalībnieku skaits – vairāk nekā 240. Viņa turklāt īpaši norāda, ka “Atvērto dienu” pasākumā piedalās arī tādi saimnieki, kuri ikdienā savas durvis viesiem never.

Saimnieki ir sagatavojušies ievērot epidemioloģiskās drošības pasākumus, un tas tiek sagaidīts arī no viesiem, tādēļ šogad obligāti nepieciešams apmeklējumu pieteikt iepriekš, precizējot laiku, apmeklētāju skaitu un citu svarīgu informāciju!

Lai saplānotu ceļojumu, jāieskatās  pasākuma  mājas lapā www.celotajs.lv/atvertasdienas. Braucienu var plānot pēc pasākuma dalībnieku atrašanās vietas, izmantojot drukāto vai tiešsaistes karti, vai arī pēc interesēm – saimniecības sagrupētas tēmās:

- “Lauku labumi” – mājražotāji, kuri piedāvā visdažādākos lauku gardumus no mājās ceptas maizes un kūkām līdz šmakovkas kokteiļiem un aitas piena saldējumam.

- “Dabas objekti” – dabas takas ar piedzīvojumiem un pārgājieni kopā ar vietējiem dabas zinātājiem.

- “Kultūrvēsturiskie objekti” – muižas un pilis, muzeji ar īpašām programmām.

- “Sports un izklaide” – relaksējoša šaušana ar loku un aktīva atpūta mežā.

- “Naktsmītnes” – daudzveidība no kempingiem līdz muižu viesnīcām, arī jaunatvērti glempingi un viesu mājas.

- “Citi interesanti objekti” – tieši tāpēc tie ir interesanti, ka neietilpst nekādā klasifikācijā, piemēram, “Mazpilsētas rūpnīcas ikdiena” vai “Kino – no pirmsākumiem līdz mūsdienām”.

“Atvērto dienu” pasākumi plānoti arī Pierīgā. Piemēram, jaunveidojamajā Ādažu novadā vien interesenti aicināti apmeklēt Baltezera sūkņu staciju un Rīgas ūdensapgādes muzeju, Carnikavas kapus, Ādažu poligonu un Lilastes tanku poligonu, Carnikavas nēģu gatavotāju SIA “Krupis”, viesnīcas “Port Hotel” un “Baltvilla”, viesu mājas “Gungas” un “Lilaste”, kempingu “Leiputrija”, brīvdienu mājas “Krastiņi” un “Jūras Straupes”, gastrobāru “Klaips” un krodziņu “Kontiki”.

Drukātā “Atvērto dienu laukos” karte ceļojuma plānošanai un līdzņemšanai pieejama tūrisma informācijas centros un DUS “Circle K” visā Latvijā.  Tajā atzīmētas šī gada pasākuma dalībnieki un norādīta kontaktinformācija apmeklējuma pieteikšanai.

Tiešsaistes kartē dalībnieki atzīmēti ar simboliem, norādot nodarbošanās veidu, piemēram, maizes cepēji, vīndari, dārzi, utt.  Par katru var izlasīt īsu “Atvērto dienu” piedāvājuma aprakstu un, ja tas ieinteresējis, atvērt plašāku aprakstu ar kontaktinformāciju, pašas saimniecības mājas lapu un “Facebook” profilu.

“Atvērtajās dienās laukos” piedalās un atlaides pakalpojumiem piedāvā arī naktsmītnes un ēdinātāji, tādēļ ir iespējams plānot arī vairāku dienu maršrutu ar apmeklējumiem, ēdienreižu vietām un nakšņošanu.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.