Menu
 

Siguldas novadā sākušies remontdarbi divos ceļu posmos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēls - VSIA "Latvijas Valsts ceļi" Attēls - VSIA "Latvijas Valsts ceļi"

Siguldas novadā sākušies būvdarbi autoceļa Inciems–Sigulda–Ķegums (P8) posmā no Inciema līdz Turaidai (0,00.–8,303. km) un uz vietējā autoceļa Inciems–Gauja (V89) (0,00.–1,91. km). Darbi turpinās arī šī ceļa posmā no Turaidas līdz krustojumam ar Cēsu ielu Siguldā, līdz ar to satiksme uz šī ceļa ir stipri apgrūtināta. Tranzīta autobraucēji tiek aicināti neizmantot autoceļu Inciems–Sigulda–Turaida (P8) un nokļūšanai galamērķos izmantot citus maršrutus.

Kā informē VSIA “Latvijas Valsts ceļi” Komunikācijas daļā, satiksme autoceļa P8 posmā no Inciema līdz Turaidai (0,00.–8,303. km) un uz vietējā autoceļa Inciems–Gauja (V89) (0,00.–1,91. km) patlaban tiek regulēta ar pagaidu ceļa zīmēm un pārvietojamiem ceļa zīmju vairogiem, taču nedaudz vēlāk tur būs arī pagaidu luksofori.

Seguma atjaunošanas ietvaros P8 posmā no Inciema līdz Turaidai ieklās seguma izlīdzinošo kārtu un asfaltbetona virskārtu, bet V89 – seguma izlīdzinošo kārtu un veiks vienkārtas virsmas apstrādi. Darbus par līgumsummu 2 317 231 eiro (ar PVN) veic CBF SIA “Binders”, un tos plānots pabeigt šā gada rudenī.

Savukārt P8 posmā no Turaidas līdz Siguldai jau trijos posmos satiksme tiek organizēta ar luksoforiem. Kravas transportam būvobjektā braukt aizliegts, un posma šķērsošana var prasīt gandrīz stundu, norāda “Latvijas Valsts ceļu” pārstāvji. Ieteicamais P8 apbraukšanas maršruts ir caur “Sēnītes” satiksmes mezglu pa Valmieras (A3) un Vidzemes (A2) šosejas. 

Lai nokļūtu no Salacgrīvas vai Limbažiem Pļaviņās, Madonā vai citviet Latgalē, ir iespējams braukt caur vai gar Cēsīm, no Valmieras šosejas (A3) pie Stalbes nogriežoties uz autoceļu Cēsis–Līvi (P14), pie Līviem turpinot ceļu pa autoceļu Valmiera–Cēsis–Drabeši (P20) un uz Vidzemes šosejas (A2) izbraucot pie Drabešiem.

Savukārt, lai nokļūtu Turaidā, “Latvijas Valsts ceļu” pārstāvji iesaka autovadītājiem izmantot autoceļu Ragana–Turaida (P7).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.