Menu
 

Pavļuts: Septembrī būs jārēķinās ar nopietnu saslimstības pieaugumu

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Atsākoties mācībām un cilvēkiem vairāk atrodoties iekštelpās, SARS-CoV-2 delta paveids, kas ir lipīgāks par līdzšinējiem variantiem, septembrī un oktobrī nesīs nopietnu saslimstības ar Covid-19 pieaugumu, žurnālistiem pavēstīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

"Pagaidām šī situācija ir vadāma, taču es domāju, ka sliktākajā scenārijā saslimstība varētu strauji augt jau tuvāko divu nedēļu laikā," pieļāva politiķis, piebilstot, ka "mums būtu jārēķinās, ka nopietns saslimstības pieaugums, visticamāk, sekos septembrī".

Tāpat ministrs uzsvēra, ka aizvien visi ģimenes ārsti nenodrošina vakcināciju pret Covid-19, pieminot potenciālu risinājumu, proti, ka "ģimenes ārstiem, kuriem ir līgums ar valsti, būs pienākums vakcinēt".

Vaicāts, kādu konkrēti efektu Pavļuts sagaida no vakcinācijas loterijas, politiķis konkrētu prognozi nesniedza, bet gan argumentēja, ka visu ieviesto pasākumu efektivitāti var mērīt tikai kopīgi.

Valdība piektdien ārkārtas sēdē lēma nodot izskatīšanai Saeimā Veselības ministrijas sagatavoto Vakcinācijas loterijas likumprojektu, kas paredz valstī izsludināt vakcinācijas pret Covid-19 loteriju ar balvu fondu 720 000 eiro.

Kopējās loterijas rīkošanas izmaksas, kas tiks segtas no budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem", aplēstas 1,218 miljonu eiro apmērā. 299 995 eiro tiks piešķirti Latvijas Televīzijai par loterijas raidījuma producēšanu un atspoguļošanu, 98 000 eiro tiks piešķirti izlozes informācijas tehnoloģiju sistēmas izstrādei, 51 000 eiro - loterijas publicitātes kampaņai, bet 49 000 eiro - auditora pakalpojumiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.