Menu
 

NA: Ja premjers prasīs veselības ministra demisiju, tam gaidāmas ļoti smagas sekas

  • Autors:  LETA
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Ja premjers Krišjānis Kariņš (JV) prasīs veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) demisiju, tam gaidāmas ļoti smagas sekas, šādu viedokli TV3 pauda Nacionālās apvienības (NA) līderis Raivis Dzintars, uzsverot, ka šis būs viens no jautājumiem, kuru NA ceturtdien plāno pārrunāt premjera iniciētajās partiju sarunās.

Dzintars atzina, ka mediķu vēstule, kurā prasīta Pavļuta demisija, ir nopietns signāls, tomēr ir jāsaprot, kādas būtu tālākās sekas šādiem lēmumiem.

Valdības krīze neatrisinās ne Covid-19 krīzi, ne citas pašlaik aktuālās mediķu problēmas, ir pārliecināts Dzintars, uzsverot, ka no Pavļuta un viņa pārstāvētās "Attīstībai/Par" sagaida dialoga uzturēšanu ar mediķiem.

"Šī nav sapņu valdība, bet ir jautājums, vai ir kas labāks piedāvājumā?" retoriski vaicāja Dzintars.

Kā ziņots, Latvijas Ārstu biedrība (LĀB) ir pieprasījusi veselības ministra Pavļuta demisiju, pārmetot viņam "Veselības ministrijas ilgstoši pieļautās kļūdas krīzes vadībā un plānoto mediķu mobilizācijas izsludināšanu".

Kariņš pēc vēstules tikās ar LĀB un paziņoja, ka saspīlējums starp veselības nozari un veselības ministru ir kritisks. Kariņš neatklāja, prasīs vai neprasīs Pavļuta demisiju, uzsverot, ka plāno sarunu ar koalīcijas partneriem par šo jautājumu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.