Menu
 

Olaines Vēstures un mākslas muzejā skatāma Valērijam Maliginam veltīta ekspozīcija

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Olaines Vēstures un mākslas muzejs Foto - Olaines Vēstures un mākslas muzejs

No šā gada 14.decembra Olaines Vēstures un mākslas muzejā apmeklētājiem ir pieejama farmācijas uzņēmuma "Olainfarm" bijušajam valdes priekšsēdētājam Valērijam Maliginam (1965-2017) veltīta ekspozīcija "Iedvesmas istaba", informē AS "Olainfarm" komunikācijas vadītāja Ilze Čikule.

"Šis Latvijā ir unikāls gadījums, kad ekspozīcija ir veidota mūsu laikabiedram un uzņēmējam, jo līdz šim šādas ekspozīcijas pārsvarā tikušas veltītas māksliniekiem, rakstniekiem, valstsvīriem u.c., taču, ņemot vērā Olaines novada specializāciju industriālajā rūpniecībā, šī tēma šķita īpaši piemērota, lai par to veidotu ekspozīciju, kas atbilst ne tikai muzeja misijai, bet arī vietējās kopienas iedzīvotāju interesēm," stāsta ekspozīcijas kuratore Liene Johansone.

"Ekspozīcija nav tikai biogrāfiska, tā vairāk iecerēta kā telpa, kurā ikviens var atrast iedvesmu savas dzīves uzlabošanai, pašanalīzei. Emocionālais stāsts, kas vēsta par Valērija Maligina neticamo pārtapšanu no zēna, kas dzimis mazturīgā ģimenē, par vienu no veiksmīgākajiem un bagātākajiem cilvēkiem valstī, pateicoties savām personīgajām īpašībām, spēs iedvesmot ikvienu. Esmu īpaši pateicīga māksliniecēm Madarai Stepiņai, dizaina autorei, un Ellai Mežulei, "Iedvesmas grāmatas" ilustrāciju autorei, kuras ekspozīcijā radījušas īpašu atmosfēru, izmantojot stilu, kas mums šķita atbilstošs Valērija Maligina personībai," norāda L.Johansone.

"Valērijs Maligins bija unikāla personība. Vairāk nekā 20 gadu laikā viņam ir izdevies izveidot Latvijas farmācijas veiksmes stāstu - vienu no vērtīgākajiem Latvijas uzņēmumiem un nozīmīgu darba devēju. Man ir gandarījums, ka Olaines Vēstures un mākslas muzeja kolēģi bija pietiekami drosmīgi pieņemt šo izaicinājumu - izveidot stāstu par mūsu laikabiedru, ļaujot ieskatīties cilvēka personības dažādajās šķautnēs un caur viņu pieredzi rosināt katru padomāt par savu dzīvi, vērtībām un virsotnēm," atzīmē AS "Olainfarm" valdes priekšsēdētājs Jānis Buks.

"Iedvesmas istabas" atslēgas vārdi ir deviņas spilgtas Valērija Maligina īpašības, kas izvēlētas, analizējot viņa personību, un bijušas veiksmes atslēga Valērija Maligina un "Olainfarm" sinerģijai. Skaitlis 9 ir bijis apzināti izvēlēts Valērija veiksmes skaitlis, kas caurvijis viņa dzīvi. Ekspozīcijas veidotāji iedvesmu ekspozīcijas izveidei guvuši no Valērija Maligina teiktajiem vārdiem publikācijās un intervijās, no viņa līdzgaitniekiem un Olaines novada iedzīvotājiem, vēsta I.Čikule.

Ekspozīcija ir izveidota ar AS "Olainfarm" finansiālo atbalstu, un tajā redzamas arī Valērija Maligina personīgās lietas, kas raksturo viņu kā harizmātisku, iedvesmojošu, dāsnu, mērķtiecīgu un ambiciozu personību. Ekspozīcija būs pieejama skatītājiem līdz 2023.gada nogalei.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.