Menu
 

"Latvijas pasts" šogad plāno izdot 22 jaunus pastmarku izdevumus aptuveni trīs miljonu eksemplāru tirāžā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - "Latvijas pasts" Foto - "Latvijas pasts"

VAS "Latvijas pasts" 2022.gadā plāno izdot 22 pastmarku izdevumus - kopumā 27 pastmarkas un divus pastmarku blokus ar kopējo tirāžu aptuveni trīs miljoni eksemplāru. Jaunās pastmarkas būs iekļautas jau pazīstamās tematiskās sērijās, divās jaunās sērijās, kā arī veidojot īpašus oriģinālizdevumus. Pirmās pastmarkas "Latvijas pasts" plāno izdot 2022.gada 14.janvārī.

Starp jau populārām sērijām, ko 2022.gadā papildinās jaunas pastmarkas, uzņēmuma pārstāvji min sērijas "Latvijas kuģniecības vēsture", "Latvijas arhitektūra" un "Latvijas putni". Eiropas vienotās sērijas pastmarkas šogad tiks veltītas stāstu un mītu tēmai, savukārt otrais pastmarku izdevums tiks izdots pērn uzsāktajās sērijās "Latvijas muzeji" un "Pasaules pasakas". "Latvijas pasts" šogad plāno emitēt pastmarkas arī divās jaunās sērijās - "Mājdzīvnieki" un "Latvijas muižas".

Pastmarkas tiks izdotas par godu zīmīgiem notikumiem - Latvijas Republikas Satversmes 100.gadadienai, Latvijas Republikas Saeimas 100.jubilejai un Latvijas un Amerikas Savienoto Valstu diplomātisko attiecību simtgadei. Īpašs kopizdevums plānots ar Vatikānu, izdodot pastmarku par godu starp Latviju un Svēto Krēslu noslēgtajam konkordātam - līgumam starp Romas pāvestu un valsti par katoļu baznīcas stāvokli līgumslēdzējas valsts teritorijā -, kas tika parakstīts pirms 100 gadiem. Īpašas pastmarkas tiks izdotas arī Latvijas Olimpiskās komitejas un Latvijas Universitātes Botāniskā dārza simtgades jubilejās, norāda "Latvijas pastā".

2022.gadā jaunas pastmarkas plānots veltīt vairākām izcilām valsts personībām - gleznotājam Vilhelmam Purvītim, rakstniecei Zentai Mauriņai, māksliniecei un rakstniecei Hildai Vīkai, kā arī fizikālķīmiķim un zinātņu vēsturniekam Jānim Stradiņam. Pastmarka tiks veltīta arī atjaunotajam Okupācijas muzejam, un jau tradicionāli taps filatēlijas izdevums sadarbībā ar Latvijas Dabas fondu, atgādinot par retiem un aizsargājamiem augiem.

Pašlīmējošā formātā 2022.gadā plānoti divi filatēlijas izdevumi - sērijā "Mājdzīvnieki" un "Ziemassvētki". Pirmās četras pastmarkas "Latvijas pasts" plāno izdot 14.janvārī, un tās būs jaunās "Mājdzīvnieku" sērijas pastmarkas, vēsta uzņēmuma pārstāvji.

"Latvijas pasts" 2021.gadā izdeva 27 pastmarkas un divus pastmarku blokus, to kopējai tirāžai sasniedzot vairāk nekā trīs miljonus eksemplāru. Pastmarka ir pasta apmaksas zīme, kas tiek izmantota sūtījumu pārsūtīšanas apmaksai, bet vienlaikus var būt vērtīgs kolekcionēšanas priekšmets. Latvijas pastmarku izdošanas plānu nosaka īpaši izveidota Pastmarku emisijas komisija.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.