Menu
 

Foto, video: Levits Siguldā vēl veiksmi Latvijas skeletonistiem

  • Autors:  LETA
Foto - Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja Foto - Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Latvijas prezidents Egils Levits trešdien Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē, tiekoties ar Tomasu un Martinu Dukuriem un Markusu Vinogradovu, vēlēja veiksmi Latvijas sportistiem Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Valsts prezidents, viesojoties Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē, vēlēja veiksmi ne tikai sportistiem, kuri dosies uz olimpiskajām spēlēm, bet arī jaunajiem skeletonistiem, kuri tobrīd Siguldas trasē aizvadīja treniņus.

"Liels gods būt pie jums īsu brīdi pirms izlidošanas uz Pekinu," teica Levits, "mēs, visa Latvija, sekosim līdzi, jo jums ir reālas izredzes un mēs zinām, ka cīnīsieties līdz galam."

Brāļi Dukuri atklāja, ka vēl pirms došanās uz Pekinu viņi aizvada treniņus tepat Siguldā.

Tikšanās laikā brāļu tēvam un trenerim Dainim Dukuram, kurš ilgus gadus bija Siguldas trases direktors un pašlaik ir arī Latvijas skeletona izlases galvenais treneris, tika pasniegta Prezidenta medaļa.

"Es vēlētos izmantot izdevību un pasniegt Prezidenta medaļu par to, ko jūs esat darījis Latvijas sporta labā, iedibinātiem augstiem standartiem un spēcīgu sportistu izaudzināšanu," teica Levits. "Sigulda arī var rādīt savu priekšzīmi ne tikai pārvaldībā un citās jomās, bet arī sportā - kamaniņas, skeletons, bobslejs. Un tas sevišķi pateicoties arī Dukura kungam, kurš atnesa pasaules elpu šeit un padarīja Siguldu tā pazīstamu visā pasaulē ar šo sporta kompleksu un, protams, arī sportistiem."

Levits vēlēja veiksmi arī Markusam Vinogradovam, kurš ir pirmais Latvijas ziemeļu divcīņnieks kopš 1936.gada, kurš startēs olimpiskajās spēlēs.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.