Menu
 

Aptauja Ropažos. Kuriem produktiem un pakalpojumiem jūtat vislielāko cenas pieaugumu? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un arhīvs Foto - Liene Ozola un arhīvs

Vidējais patēriņa cenu līmenis šogad martā, salīdzinot ar pagājušā gada martu, Latvijā palielinājies par 11,5%, liecina jaunākie Centrālās statistikas pārvaldes dati. Lielākā ietekme uz vidējā patēriņa cenu līmeņa izmaiņām bijusi cenu kāpumam pārtikai un bezalkoholiskajiem dzērieniem, ar transportu saistītām precēm un pakalpojumiem, ar mājokli saistītām precēm un pakalpojumiem, dažādu preču un pakalpojumu grupā, veselības aprūpei, alkoholiskajiem dzērieniem un tabakas izstrādājumiem, ar atpūtu un kultūru saistītām precēm un pakalpojumiem, mājokļa iekārtai.

Gaļina, pārdevēja

Piena un graudu produktiem cenu kāpums ir ļoti jūtams, tāpat eļļai tas ir ievērojams. Ļoti sadārdzinājušās ir preces bērniem – gan apģērbs, gan apavi, gan bērnu pārtika.

Jānis, ģeologs

Visam, protams, bet februārī visvairāk jutu cenas pieaugumu apkurei un elektrībai. Šobrīd visvairāk cenas ir kāpušas pirmās nepieciešamības pārtikas produktiem – maizei un pienam.

Edgars, autovadītājs

Tā ļoti es to neievēroju, bet visvairāk cenas kāpums ir jūtams degvielai. Citādi nemaz nevarēja būt, jo cenu pieaugums sākās jau kovida laikā, kad aizņēmāmies naudu.  Tagad par to ir jāmaksā.

Arvīds, autovadītājs

Visi pakalpojumi, kurus esmu izmantojis pēdējā laikā, arī frizieris, ir kļuvuši ievērojami dārgāki. Tāpat piena produkti, elektrība, gāze, degviela.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.