Menu
 

Režisoram Jurijam Skorobogatovam patīk skriet un patīk ēst, daudz Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Foto - no privātā arhīva Foto - no privātā arhīva

Kopš aprīļa Latvijas kinoteātros skatāma kriminālā komēdija “Uzticības persona”, kas ir stāsts par naudu, kontiem un neveikliem krāpniekiem. Konts tavs, nauda – mana. Galvenajās lomās – Jurijs Djakonovs, Marija Linarte, Egons Dombrovskis, Igors Čerņavskis, Mārcis Lācis, Zane Aļļēna un Kaspars Gods. Filmas režisors – Jurijs Skorobogatovs.

Jurija Djakonova tēlotais Artis Baranovskis ir “reģistrators”, kurš palīdz klientiem atvērt kompānijas un bankas kontus, reģistrējot tos uz fiktīvām firmām. Stundu pirms savām kāzām Artim ir jāatrod fiktīvas firmas valdes locekle, kuras kontā ir ieskaitīta ļoti liela summa. Kad gadījuma darbu veicēja tiek pārvērsta par lēdiju, kurai patiešām varētu piederēt šāds konts, viņai rodas savs plāns notikumu tālākai attīstībai.

Jurijs Skorobogatovs ir jauns režisors Latvijas kino pasaulē. Absolvējis Latvijas Kultūras akadēmijas Nacionālo filmu skolu divas reizes – vienreiz kā operators, otro reizi kā režisors. Pēdējos desmit gadus ir pavadījis, darbojoties dažādās televīzijas programmās un strādājot par operatoru un realitātes šovu režisoru.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījis?
Brālēns nolika pilota tiesības un pavizināja mani ar lidmašīnu.

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē?
Man tādi ir divi – kad piedzima bērni, abas reizes biju klāt.

Kas jūs iedvesmo darbam?
Tie paši ķipari no iepriekšējā jautājuma.

Jūsu veselīgie ieradumi?
Patīk skriet.

Jūsu kaitīgie ieradumi?
Patīk ēst, daudz…

Vērtīgākā atziņa, ko dzīves laikā esat guvis?
Ir jākonkretizē sapņi, jo tie mēdz piepildīties.

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem? 
Gaja Ričija filma “Džentlmeņi”.

Kādu mūziku klausāties?
Atkarīgs no garastāvokļa.

Iecienīta vieta, kur pusdienot?
Esmu no Jūrmalas, un te cenas un kvalitātes ziņā man topā ir restorāns “Jūra”. Rīgā nesen atklāju kebabu “Maize un Gaļa”.

Vieta un laiks, kurā gribētu dzīvot?
Šobrīd netālu no mums, Ukrainā, notiek karš, un tas ir briesmīgi. Bet man gribas ticēt apgalvojumam, ka grūti laiki rada stiprus cilvēkus. Es mīlu Latviju, citu dzīves vietu neredzu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.