Menu
 

Latvijai un Somijai iegūstot tiesības rīkot nākamā gada čempionātu hokejā, Rīgā notiktu viens apakšgrupas turnīrs un divi ceturtdaļfināli

  • Autors:  LETA
Foto - www.facebook.com/lhf.lv Foto - www.facebook.com/lhf.lv

Latvijai un Somijai iegūstot tiesības rīkot nākamā gada čempionātu hokejā, Rīgā notiktu viens apakšgrupas turnīrs un divi ceturtdaļfināli, otrdien preses konferencē atklāja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis.

Aprīlī Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Padome atņēma Krievijai tiesības rīkot 2023.gada pasaules hokeja čempionātu. Pasaules čempionātu tika plānots aizvadīt Sanktpēterburgā no 5.maija līdz 21.maijam.

Par čempionāta rīkošanu tiks lemts 26.maijā un 27.maijā gaidāmajā IIHF kongresā, un Latvija kopā ar Somiju grasās iesniegt savu kandidatūru meistarsacīkšu uzņemšanai.

"Šo jautājumu ilgu laiku esam vērtējuši. Ja čempionāts notiks, ceram, ka tas notiks ar skatītājiem. Tā ir pilnīgi citādāka situācija nekā pērn, kad bija lielas dotācijas no valsts budžeta un IIHF. Ja čempionāti notiek normālos apstākļos un ar skatītājiem, šis finansējums ir ievērojami mazāks. Pirms sāku sarunas ar Somijas pārstāvjiem, informēju politiķus un valdības pārstāvjus. Valdība ir lietas kursā," stāstīja Kalvītis.

Pagaidām nav zināms, kas vēl kandidēs uz čempionāta rīkošanu, bet iepriekš medijos izskanēja, ka turnīru vēlētos uzņemt Slovēnija kopā ar Ungāriju, kuras izcīnījušas ceļazīmes uz nākamā gada meistarsacīkstēm.

"Rīkojam pēdējos divus čempionātus, un mums ir gan gatava komanda, gan zināšanas, gan pieredze, kā īsā laikā sarīkot turnīru. Mums ir laba reputācija kā organizatoriem. Rīgā tiktu aizvadīts viens apakšgrupas turnīrs un divi ceturtdaļfināli, bet Tamperē notiktu mači otrā apakšgrupā un pārējās spēles izslēgšanas turnīrā," teica Kalvītis.

Latvija pērn jau uzņēma pasaules čempionātu. Sākotnēji meistarsacīkstēm bija jānotiek Rīgā un Minskā, bet Baltkrievijai tika atņemtas tiesības rīkot čempionātu, un viss turnīrs norisinājās Latvijas galvaspilsētā. IIHF šī gada čempionāta atņemšanu pamatoja ar "rūpēm par dalībnieku, amatpersonu, mediju un līdzjutēju drošību", neminot Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Jauna rīkotājvalsts tiks apstiprināta ikgadējā IIHF kongresā, kas notiks Tamperē šī gada pasaules čempionāta noslēdzošās nedēļas laikā. Jaunas rīkotājvalsts nozīmēšana būs kongresa prioritārais uzdevums. 2022.gada pasaules čempionāts Somijā norisināsies no 13.maija līdz 29.maijam.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.