Menu
 

Aptauja: vairāk nekā 60% Ukrainas civiliedzīvotāju Latvijā ir grūtības atrast mājokli

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Vairāk nekā pusei ukraiņu Latvijā ir problēmas atrast pastāvīgu dzīvesvietu, 53% atzīst, ka viņiem grūtības sagādā arī darbavietas atrašana, liecina biedrības "Tavi draugi" veiktā Ukrainas civiliedzīvotāju aptauja.

Aptaujas rezultāti liecina, ka 20% Ukrainas civiliedzīvotāju ir problēmas ar pārtikas pieejamību, 22% atzīst, ka nesaņem pietiekamu emocionālo atbalstu. Vairāk nekā 40% ukraiņu gribētu piedalīties emocionāla atbalsta domubiedru grupās un vairāk nekā 20% būtu nepieciešamas psihologa konsultācijas.

"Kopš kara sākuma biedrībā "Tavi draugi" esam palīdzējuši ap 10 000 Ukrainas civiliedzīvotāju Latvijā, katru dienu nodrošinot humāno palīdzību vidēji 150 personām un vēl 100 cilvēku konsultējot dažādos jautājumos. Redzam, ka šobrīd īsti nedarbojas vienotā platforma, kur Latvijas iedzīvotāji varētu izvietot informāciju par mājokļiem un darbavietām, kas pieejami Ukrainas civiliedzīvotājiem. Šobrīd ir atsevišķi risinājumi, kas meklējumu procesu sarežģī un padara nesaprotamu," norādījis biedrības "Tavi draugi" vadītājs Ulvis Noviks. "Skaidras un saprotamas informācijas trūkums ir viens no problēmjautājumiem, kas būtu jārisina valsts, pašvaldību un nevalstiskā sektora sadarbības ietvaros."

Biedrība "Tavi draugi" ar Aktīvo iedzīvotāju fonda (AIF) atbalstu un piešķirto finansējumu, īsteno projektu "Koordinēts humānais atbalsts Ukrainas iedzīvotājiem", kura ietvaros nodrošina koordinētu humānās palīdzības sniegšanu Ukrainas civiliedzīvotājiem Latvijā un Ukrainā, organizējot un koordinējot Latvijas iedzīvotāju, organizāciju un uzņēmumu brīvprātīgo iesaisti palīdzības sniegšanā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.