Menu
 

Foto: "Getliņi EKO" atklāj jaunās Vides izglītības centra telpas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Atkritumu poligona “Getliņi” teritorijā atklātas jaunās Vides izglītības centra telpas, kuras ļaus paplašināt uzņēmuma līdzšinējās aktivitātes sabiedrības izglītošanā par atkritumu poligona darbu, enerģijas ražošanu, atkritumu pārstrādi un apkārtējās vides aizsardzību.

Vides izglītība ir viena no SIA “Getliņi EKO” darbības prioritātēm. 2021. gadā attālināti un klātienē poligonu apmeklēja gandrīz 6000 interesentu no Latvijas un ārvalstīm, informēja uzņēmumā. Līdz ar jauno telpu atklāšanu plānots palielināt arī apmeklētāju skaitu poligonā. Uzņēmums jau vairākus gadus piedāvā bezmaksas ekskursijas darba dienās jebkurai vecuma grupai, sākot no piecu gadu vecuma, un tiek uzņemtas grupas 10 līdz 30 cilvēku sastāvā.

“Esam gandarīti, ka “Getliņi EKO” Vides izglītības centra rudens sezonu atklāsim ar interaktīvu un patīkamu mācību vidi kā bērniem, tā pieaugušajiem. Pāreja uz jaunajām telpām ir liels solis pretī tam, lai padarītu vides izglītību vēl pieejamāku un aizraujošāku, izmantojot mūsdienu tehnoloģiju iespējas,” izteikusies vides izglītības projektu vadītāja Inese Avota.

SIA “Getliņi EKO” ir Rīgas valstspilsētas un Ropažu novada (iepriekš Stopiņu novada) pašvaldību kopīgi izveidots uzņēmums, kas apsaimnieko lielāko cieto sadzīves atkritumu poligonu Baltijas valstīs – “Getliņi”. Poligons ir viens no modernākajiem Eiropā, šobrīd tas tiek veidots un attīstīts kā mūsdienīgs un drošs atkritumu pārstrādes centrs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.