Menu
 

Ukraiņi sajūsmā par Jāņa Sārta zeķēm

  • Autors:  LETA/Obozrevatel

Ukraiņi sociālajos tīklos pauž sajūsmu par zeķēm, kas nesen konferencē Varšavā bijušas kājās Rīgā bāzētā NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktoram Jānim Sārtam, vēsta Ukrainas tīmekļa medijs "Obozrevatel".

Kā redzams fotogrāfijās no Varšavas Akadēmiskajā stratēģisko komunikāciju centrā notikušās konferences, Sārts tajā piektdien ieradies zeķēs ar uzrakstu kirilicā "топчу русню" ("topču rusņu") jeb "mīdu rusņu". Ar vārdu "rusņa" tiek apzīmēti krievu iebrucēji un viņu atbalstītāji.

Fotogrāfija no pasākuma, kurā piedalījās arī ukraiņu karavīri, publicēta tviterī un izsaukusi lielu ažiotāžu, kā arī vairākos medijos Ukrainā un Krievijā.

Haki krāsas zeķes ar "patriotisko", kā norāda Ukrainas "Obozrevatel", uzrakstu radījis zīmols "Dodo Socks" kopā ar ukraiņu žurnālistu Maiklu Ščuru Teritoriālās aizsardzības 112.brigādes atbalstam. Puse ienākumu no zeķu pārdošanas tiek pārskaitīta Ukrainas Bruņotajiem spēkiem.

"Dodo Socks" tīmekļa vietnē zeķu pāra cena ir piecarpus eiro.

Sārts krēslā uz konferences skatuves sēdēja sakrustotām kājām, bikšu staras bija nedaudzas pavirzījušās uz augšu, līdz ar to uzrakstu viegli varēja salasīt.

"Ukraiņi ar sajūsmu komentē NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktora zeķes," norāda "Obozrevatel".

"Uzmanību zeķēm", "Zeķes - topā", "Jānis Sārts stilīgās zeķēs", "Nu, tie ir panākumi, es uzskatu", "Patīkami", lasāms komentāros sociālajos tīklos.

Sārta zeķēm uzmanību pievēruši arī Kremļa mediji, kas, kā jau sagaidāms, NATO izcilības centra vadītāja garderobi kritizē.

Tā Krievijas telekanāls "Ren TV" tviterī apgalvo, ka Sārts konferencē ieradies "krievus aizvainojošās" zeķēs, bet medijs "Life.ru" Sārta zeķes dēvē par "rusofobiskām".

Tomēr krieviski lasāmi arī atzinīgi vērtējumi.

"Lieliskas zeķes! Kur tādas nopirkt?" vaicā viens no populārākajiem Kremļa oponentu tvitera kontiem "Вестник Стабильности" ("Vestņik stabiļnosti"/"Stabilitātes vēstnesis").

Pēc ažiotāžas, ko sociālos tīklos izraisījušas zeķes, komentāru tviterī ierakstījis arī pats Sārts.

Viņš uzsvēri, ka ar šo vārdu tiek apzīmēti cilvēki, kuri tic savām "īpašajām" tiesībām iebrukt un okupēt kaimiņus, cilvēki, kas nogalina tūkstošiem nevainīgu cilvēku Bučā, Irpiņā, Izjumā un citur, spīdzina un nogalina gūstekņus, ar raķetēm iznīcina bērnudārzus, skolas, slimnīcas un lielveikalus, aicina nogalināt vēl vairāk ukraiņu un iznīcināt vēl vairāk civilās infrastruktūras, palīdz slēpt šos kara noziegumus un, neraugoties uz faktiem, izliekas, ka nekas no šī nav noticis.

"PS. Ja kāds to palaidis garām, tas neattiecas uz kādu tautību, bet konkrētu pasaules uzskatu un uzvedību," piebilst Sārts.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.