Menu
 

Aptauja Ogrē. Vai esat izlēmis, par ko balsot, un kas noteic jūsu izvēli? Apriņķis.lv

  • Autors:  Ritvars Raits, "Ogres Vēstis Visiem"
Ilustrācija - CVK, foto - Ritvars Raits Ilustrācija - CVK, foto - Ritvars Raits

Šosestdien, 1.oktobrī, notiks 14.Saeimas vēlēšanas. Saeimas vēlēšanās ir pieci vēlēšanu apgabali – Rīga, Vidzeme, Latgale, Kurzeme un Zemgale –, un no katra apgabala Saeimā ir jāievēl noteikts deputātu skaits. Ārzemēs esošie vēlētāji balso par Rīgas apgabala kandidātu sarakstiem. Tāpat kā līdz šim vēlētāji Saeimas vēlēšanās varēs balsot jebkurā vēlēšanu iecirknī.

Simona no Ogres

Nē, nezinu. Uz Saeimas vēlēšanām es noteikti došos un par kādu sarakstu savu balsi atdošu. Pagaidām nebija laika iedziļināties piedāvājumā, jo man bija citas lietas, ar ko nodarboties. To, ka vēlēšanas notiks 1. oktobrī, es labi zinu, jo dienu iepriekš man būs dzimšanas diena.

Modris no Lielvārdes

Zinu gan. Sarakstu izvēlējos, ņemot vērā, ka tajā ir cilvēki, kas līdz šim vienmēr rīkojušies saprātīgi, bet reizē tas ir kaut kas jauns. Nav gan tā, ka tajā partijā man patiktu visi. Patiesībā katrā sarakstā es redzu pāris kandidātu, par kuriem varētu balsot. Tajā, ko es izvēlējos, tādu ir vairāk.

Tīna, viesojas Ogrē

Es vēl īsti nezinu, par ko balsot. Uz vēlēšanām iešu, tāpēc līdz tam man ir jātiek skaidrībā par to, kam atdošu savu balsi. Droši vien arī pakonsultēšos ar ģimenes locekļiem, piemēram, ar tēti.

Miks no Ikšķiles

Esmu izlēmis, par kuru sarakstu balsošu. Tas gan notika pavisam nesen. Pirms izvēles izdarīšanas es diezgan nopietni iedziļinājos partiju programmās, pavērtēju, kādi cilvēki kandidē. Tā partija, par kuru balsošu, jau iepriekš bija ievēlēta Saeimā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.