Menu
 

Policijā par iespējamu priekšvēlēšanu aģitācijas noteikumu pārkāpumu sākti divi administratīvā pārkāpuma procesi

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Līdz šim par iespējamu priekšvēlēšanu aģitācijas noteikumu pārkāpumu - materiālu izvietošanu - Valsts policijā (VP) sākti divi administratīvā pārkāpuma procesi, aģentūra LETA uzzināja VP.

Sestdien līdz plkst.12 policija saņēmusi informāciju par vairākiem gadījumiem dažādās vietās Latvijā, kur, iespējams, ir pārkāpti priekšvēlēšanu aģitācijas noteikumi, kā arī iespējami traucēta sabiedriskā kārtībā. Šī informācija tiek pārbaudīta un vērtēta.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) aģentūrai LETA vēlēšanu dienas pirmo daļu vērtēja kā mierīgu. Līdz šim iedzīvotāji visbiežāk vērsuši iestādes uzmanību uz deputātu kandidātu komunikāciju sociālajos tīklos, kā arī reklāmām pilsētvidē.

KNAB atgādināja, ka Priekšvēlēšanu aģitācijas likums šodien aizliedz apmaksātu aģitāciju sociālajos tīklos, taču neierobežo iespējas partijām, deputātu kandidātiem un ar partijām nesaistītām personām sociālajos tīklos publicēt neapmaksātu saturu.

KNAB pateicas iedzīvotājiem par vērību, kā arī aicina ziņot par iespējamiem Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma pārkāpumiem, tostarp apmaksātu politisko aģitāciju sociālajos tīklos un citviet internetā, politisko reklāmu tirdzniecībā esošos preses izdevumos, plakātiem pilsētvidē.

Par neatļautu aģitāciju pilsētvidē vēlēšanu dienā, kas izpaužas kā, piemēram, kādu politisko spēku vai deputāta kandidātu slavinošu skrejlapu izplatīšana, aģitēšana pie iecirkņiem, kā arī laikus nenoņemtas priekšvēlēšanu reklāmas, iedzīvotāji aicināti informēt VP, zvanot uz diennakts tālruni 110.

Tāpat iedzīvotāji aicināti vērsties VP, novērojot sabiedriskās kārtības pārkāpumus vēlēšanu iecirkņos vai to apkaimē.

Par internetā, publiskās vietās vai preses izdevumos izvietotu slēptu priekšvēlēšanu aģitāciju, proti, politisko reklāmu bez norādīta apmaksātāja, kā arī par valsts un pašvaldību institūciju administratīvo resursu izmantošanu aģitācijā iedzīvotāji aicināti ziņot Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB).

Sniegt KNAB informāciju iespējams, zvanot pa tālruni 8000 2070, izmantojot mobilo lietotni "Ziņo KNAB" vai rakstot uz e-pasta adresi "Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.