Menu
 

Jūrmalā skolēnu un bērnudārznieku pusdienu paaugstinātās izmaksas sedz pašvaldība

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Jūrmalas pašvaldības skolu un bērnudārzu audzēkņu ģimenēm par pusdienām izglītības iestādēs nav jāpiemaksā, un, tāpat kā līdz šim, Jūrmalā ēdināšanas izmaksas sedz no pašvaldības budžeta. Atbalsts attiecas uz tiem bērniem, kuri izglītību iegūst Jūrmalas izglītības iestādēs. Kopumā Jūrmalas skolās un bērnudārzos mācās ap 6500 bērnu.

Šajā mācību gadā rēķināts, ka ēdināšanas maksas apmērs palielinās par aptuveni 20%, un sadārdzinājumu sedz no pašvaldības budžeta līdzekļiem. Vecākiem par bērnu ēdināšanu nekas nav jāpiemaksā, un arī nākamajā mācību gadā Jūrmalas bērnudārzos un skolās 1.-12. klašu audzēkņiem ēdināšana būs bez maksas, norāda pašvaldībā.

Brīvpusdienām skolās un bērnudārzos pašvaldības budžetā sākotnēji 2022. gadam bija plānoti 1,75 miljoni eiro, izmaksu pieaugums no 1. septembra prasīs papildu 148 tūkstošus eiro.

No 1.septembra izmaksas par vienu dienu izglītības iestādēs, kur ēdināšanu nodrošina pakalpojuma sniedzējs būs 2,64 eiro bērnudārzos dienā, 2,15 eiro 1.–4. klasē un 2,44 eiro 5.–12. klasē par pusdienu ēdienreizi. Iepriekš ēdienreizes maksas apmērs bērnudārzos bija 2,39 eiro, 1.–4. klasē – 1,74 eiro, 5.–12. klasē – 1,96 eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.