Menu
 

Krimināllieta par ceļu satiksmes negadījumu Babītes pagastā, kurā bojā gāja divi vīrieši, nosūtīta tiesai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

5.oktobrī Daudznozaru specializētās prokuratūras prokurors tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā sieviete apsūdzēta par to, ka, vadot transportlīdzekli bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus un izraisīja ceļu satiksmes negadījumu, kurā diviem cietušajiem tika nodarīti smagi miesas bojājumi, kas izraisīja viņu nāvi, informēja Latvijas Republikas prokuratūrā.

Kā iepriekš ziņots, šāgada 8. jūlijā uz autoceļa A9 (Rīga–Liepāja) Babītes pagastā notika ceļu satiksmes negadījums, kurā tika iesaistīti kopumā pieci transportlīdzekļi. Apsūdzētā sieviete, vadot savu transportlīdzekli, pirms apdzīšanas manevra uzsākšanas nepārliecinājās par ceļu satiksmes drošību – proti, vai netiks traucēti citi ceļu satiksmes dalībnieki, vai apdzīšanas laikā netiks traucēti pretim braucošie transportlīdzekļi un vai pēc apdzīšanas viņa varēs atgriezties iepriekšējā braukšanas joslā, netraucējot apdzenamo transportlīdzekli. Tā rezultātā notika traģisks ceļu satiksmes negadījums.

Pirmstiesas kriminālprocesā noskaidrots, ka apsūdzētā sieviete transportlīdzekli vadīja bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Valsts policijas darbiniekiem viņa uzrādīja viltotu Ukrainas Republikas vadītāja apliecību, kas izdota it kā uz viņas vārda.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas rajona tiesai, vēsta prokuratūrā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.