Menu
 

Galīgajā lasījumā virza grozījumus, kas liegtu Ždanokai Latvijā tikt ievēlētai EP

  • Autors:  LETA
Foto - Reinis Inkēns, Saeima Foto - Reinis Inkēns, Saeima

Saeimas Juridiskā komisija šodien izskatīšanai galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu likumā, ar kuriem paredzēts noteikt, ka EP vēlēšanās Latvijā nevar kandidēt un EP nevar ievēlēt personu, kura pēc 1991.gada 13.janvāra darbojusies Padomju Savienības Komunistiskajā partijā (Latvijas Komunistiskajā partijā).

Attiecīgo priekšlikumu iesniedza deputāts Aleksandrs Kiršteins (NA). Parlamentārietis Jānis Iesalnieks (NA) iepriekš norādījis, ka šis rosinājums liegs tiesības EP vēlēšanās kandidēt pašreizējai EP deputātei Tatjanai Ždanokai (LKS).

Parlamentam grozījumi vēl jāpieņem galīgajā lasījumā.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka Augstākā tiesa iepriekš ir konstatējusi, ka Ždanoka pēc 1991.gada 13.janvāra bijusi Komunistiskās partijas biedre.

Atbilstoši atbalstītajam pilnajam priekšlikumam likumā paredzēts noteikt, ka EP vēlēšanām Latvijā nevar pieteikt par kandidātu un EP nevar ievēlēt Eiropas Savienības pilsoni, kurš ir bijis PSRS, Latvijas PSR valsts drošības dienesta, izlūkdienesta vai pretizlūkošanas dienesta štata darbinieks (izņemot personas, kuras bijušas tikai PSRS vai attiecīgo Latvijas PSR Valsts drošības komitejas plānošanas un finanšu, administratīvi saimnieciskās struktūrvienības darbinieki), kā arī personu, kura pēc 1991.gada 13.janvāra darbojusies PSKP (LKP), Latvijas PSRS Darbaļaužu internacionālajā frontē, Darba kolektīvu apvienotajā padomē, Kara un darba veterānu organizācijā, Vislatvijas sabiedrības glābšanas komitejā vai tās reģionālajās komitejās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.