Logo
Drukāt šo lapu

Aptauja Ogrē. Vai jūs prastu sniegt pirmo palīdzību, piemēram, sirds masāžu, mākslīgo elpināšanu? Apriņķis.lv

Foto - Ritvars Raits un pixabay.com Foto - Ritvars Raits un pixabay.com

Prasmei sniegt pirmo palīdzību vajadzētu būt katra cilvēka paša interesēs. Dzīvības glābšanai dažkārt vajag pavisam nedaudz elementāru zināšanu un rīcības. Diemžēl izšķirošos brīžos to nereti pietrūkst, un katru gadu netiek izglābti pat vairāki desmiti cietušo, liecina mediķu prakse. Pirmo palīdzību var sniegt jebkurš cilvēks, līdz brīdim, kad tiek nodrošināta profesionālu mediķu palīdzība vai arī cietušā dzīvība vairs netiek apdraudēta.

Andris

Viss droši vien būtu atkarīgs no situācijas. Kad mācījos autoskolā, tur tādi kursi bija, jā. Zināšanas man it kā būtu, bet, par laimi, līdz šim tās reālos apstākļos vēl nekad nav nācies izmantot.

Dace

Protams, ka visu veidu pirmo palīdzību es spētu sniegt, jo esmu diplomēta mediķe. Ir arī nācies to darīt. Viena tāda reize bija tepat netālu: sievietei sākās epilepsijas lēkme, turklāt viņa nokrita pa tuneļa kāpnēm.

Jānis

Mierīgi! Nekādos kursos es to mācījies gan neesmu, bet varu, piemēram, ar makšķerauklu sašūt brūci. Tas ir vienkārši – kā šuj, tā šuj. Ja vajadzēs, varbūt varu arī elpināšanu veikt. Kādam tā palīdzēt gan man līdz šim nav gadījies.

Egils

Es droši vien neprastu sniegt pirmo palīdzību. Nekad neesmu bijis tādos kursos. Nekad arī tā nav gadījies, ka kādam būtu vajadzējis manu palīdzību. Vai man vajag tādus kursus? Nu, varbūt…

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024