Menu
 

Jūrmalā jaunu šķeldas katlumāju par 5,3 miljoniem eiro cels "Monum"

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Par jaunās šķeldas katlumājas būvniecību Jūrmalā SIA "Jūrmalas siltums" noslēdzis līgumu ar SIA "Monum", noskaidroja aģentūra LETA.

"Monum" bija vienīgais pretendents iepirkumā, un tā piedāvātā cena ir 5 316 247 eiro bez PVN. Līgums noslēgts par biomasas katlu mājas būvprojekta izstrādi, izbūvi un autoruzraudzību.

Būvniecību uzsāks pēc projekta izstrādes un saskaņošanas būvvaldē, būvdarbus jāpabeidz līdz 2023.gada novembra sākumam, skaidro SIA "Jūrmalas siltums" pārstāvji.

Kā ziņots, būvniecība plānota par SIA "Jūrmalas siltums" un Eiropas Savienības Kohēzijas fonda finansējumu. Jaunā biomasas katlumāja Kauguros vajadzīga, lai pārietu no fosilajiem energoresursiem uz atjaunojamajiem energoresursiem. Ar šķeldu kurināma katlumāja nodrošinās kaitīgo vielu emisijas atmosfērā samazinājumu līdz 4000 tonnām gadā.

"Monum" reģistrēts 2005.gadā, liecina "firmas.lv". Uzņēmuma apgrozījums 2021.gadā bija 34,64 miljoni eiro, bet peļņa 1,42 miljoni eiro. Uzņēmuma īpašnieks caur vēl vienu uzņēmumu ir Māris Ozoliņš.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.