Menu
 

Pierīgas derbijos uzvar Ādažu un Mārupes basketbolisti; panākumi arī Ķekavai un Siguldai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - BK "Sigulda/Modern House" Foto - BK "Sigulda/Modern House"

Piektdien vakarā kārtējos mačus aizvadīja visi pieci Latvijas basketbola līgās spēlējošie Pierīgas klubi, turklāt divos tie tikās savā starpā – Reģionālās basketbola līgas turnīrā Ādažos viesojās Salaspils sporta skolas basketbolisti, bet pie “Babītes” komandas viņu novadnieki no Mārupes sporta centra.

BK “Ādaži/Carnikava” un salaspiliešu cīņā uzvarētāju noskaidrošanai ar 40 minūtēm izrādījās par maz. Pamatlaika lielāko daļu vadībā bija viesi, viņi pirmajā puslaikā arī sasniedza lielāko rezultāta starpību (25:35), taču ceturtā ceturtdaļa noslēdzās, tablo vēstījot 68:68. Pagarinajumā gan ādažnieki pirmie uzņēmās vadību un uzvarēja diezgan pārliecinoši 80:73, izcīnot otro panākumu piecās spēlēs un sagādājot Salaspils basketbolistiem otro zaudējumu.

Laukuma saimniekiem Viesturs Kohs guva 30 punktus un Niks Gaigalietis savāca 11 punktus, 8 atlēkušās numbas un 6 rezultatīvas piespēles. Viesu rindās rezultatīvākie bija Reinis Otersons ar 24 un Kristians Armanovs ar 15 punktiem.

Abu Mārupes novada komandu spēli “Babītes” basketbolisti iesāka ar sešiem punktiem pēc kārtas, taču tad zaudēja nākamos divpadsmit, un turpinājumā laukumā pilnībā dominēja mārupieši. Pēc pirmā puslaika jau 49:22, bet otrajā pārsvars sasniedza gandrīz 40 punktu (68:29). Beigu rezultāts 96:61 Mārupes sporta centra labā.

Uzvarētājiem Ronalds Ginters iemeta 20, Markuss Spila 12, Otis Vārna-Uskalis un Jēkabs Niedra pa 11 punktiem, “Babītei” Edvards Liepiņš savāca 15 un Gints Artmanis 14 punktus. Piecās Rietumu grupas spēlēs Mārupei ir divas un Babītei viena uzvara.

Pie piektā panākuma piecos mačos piektdien savās mājās tika basketbola klubs “Siguldas/Modern House”. Spēlē pret sporta klubu “Rūjiena” laukuma saimnieki bija iedzinējos gandrīz visu pirmo puslaiku un tikai pašās beigās izvirzījās vadībā (39:38). Toties pēc pārtraukuma sāka ar 12 punktiem pēc kārtas, trešo ceturtdaļu pabeidza jau ar “plus 14”, bet ceturtajā uzvaru pārvērta sagrāvē – 96:68.

Siguldiešu rindās visvairāk punktu guva trīs rezervisti – Kārlis Večens, Toms Ķēdis (abiem pa 18) un Edmunds Tukišs (17).

Turpretī Nacionālās basketbola līgas spēlē, kurā BK “Ķekava” viesojās pie pašreizējiem NBL čempioniem basketbola kluba “Jelgava”, uzvarētājiem pilnīgi visus punktus guva pamatpiecnieka spēlētāji. Ceturtās ceturtdaļas vidū jelgavnieki dažu minūšu laikā likvidēja ķekaviešu deviņu punktu pārsvaru un sarūpēja dramatisku galotni. Pēdējā uzbrukumā, kad viesiem bija viena punkta pārsvars, Jelgavas basketbolistiem bija divas iespējas panākt uzvaru, taču abi metieni lidoja grozam secen – Ķekavai ceturtā uzvara sezonas sešās spēlēs 85:84.

Rezultatīvākie viesiem bija Eduards Avotiņš ar 20, Elvijs Mičulis ar 19 un Dāvis Klegers ar 18 punktiem. 15 pievienoja Edgars Štelmahers, 13 – Marts Ričards Ozolinkevičs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.